Ajatuksia vallasta ja vastuusta Valta on hajautettava

Kaikki blogit puheenaiheesta Yle Media

Katso vaaliehdokkaan video Areenasta tai lataa se koneellesi - tässä ohje

Hyvää YLEn vaalikoneen julkistamispäivää teillekin.

Itse jouduin soittelemaan tänään uutistoimituksen perään, kun vaalikoneeseen antamiani vastauksia ei muka löytynyt, mutta soitettuani asiaan reagoitiin nopeasti, ja nyt ne ovat kaikkien luettavissa. Ei siis juuri valittamista siitä.

Mikä minua jäi kuitenkin risomaan, on YLEn videoiden teknisen alustan rajoite, joka ei anna esimerkiksi ladata videota, tai hakea sitä Areenasta.

Tässä pikainen tapa löytää eduskuntavaaliehdokkaan video Areenasta, jossa se on ladattavissa, vaan ei haettavissa.

! Riittää, kun nimi on kirjoitettu oikein

Maanantaisen MOT:n jälkeen jäi varsin vahva ruskean aineen maku suuhun. Tiedotusvälineiden ja erityisesti YLE:n perussuomalaisviha on säälittävän surkeaa. Onko ohjelmantekijöiden joukossa niin paljon porvaripuolueiden edustajia, että heidän pelkonsa puolueen noususta huipulle pakottaa ala-arvoisiin uutisointeihin? Oli, miten oli niin pieni kölin alta uitto olisi YLE:lle paikallaan.

Ylen poliittisten toimittajien temppu-työllistäminen

 

KANSA KUSTANTAA ITSELLEEN ROSKA-JOURNALISMIA

 

Keskiviikon Ylen A-studio oli jälleen hyvä esimerkki Ylen alamittaisesta poliittisesta journalismista, jos sitä journalismiksi voi edes kutsua.  Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen kutsuikin sitä viihteeksi; eikä Ylen ”tutkimukselle” muuta arvoa antanutkaan.  Kyse oli Ylen tekemästä kyselystä puolueiden ”useille” toimihenkilöille. Jotta saataisiin joku tekosyy jutulle.

 

”Aikansa kutakin” – median viimeinen ristiretki

Suomalaisen eliitin epätoivoinen ristiretki demokratiaa vastaan sai tänään huvittavia piirteitä.

On kuulemma tehty tutkimus, jonka mukaan PS ei olisi enää ”äijäpuolue”. Aamu-uutisista kansalaisille annosteltiin asenteellisen repostelijan ylimielinen kommentti: ”aikansa kutakin”.

**
On turhaa lähteä väittelemään näin heppoisen tutkimuksen kanssa. Tutkimuksen tulokset ja sen tulkinnat kertovat pikemminkin siitä hädästä, jota eliitti kokee kun vaalit lähestyvät.

Pieni pyyntö Ylelle

Ylen uutisen mukaan ”Ruotsin televisio on poistanut Peppi Pitkätossu -sarjansa muokatusta versiosta materiaalia, jota voitaisiin pitää loukkaavana.”

Katsoin joskus Muumipeikon sarjoja lasten kanssa ja jossain jaksossa Muumipeikko kysyy Nuuskamuikkuselta, että mikä se pakolainen on ja Nuuskamuikkunen vastaa (muistaakseni), että pakolainen on lain kouraa pakeneva.

Lapset! YLE näyttää JUURI NYT K18-väkivaltaa!

Lauantaina 2.8. 2014 Oy Yleisradio Ab teki historiallisen ratkaisun. Se päätti jättää toimimatta niin sanotun ohjelmakartan mukaan.

Ohjelmakartalla (siis se, josta tarkastat tv-ohjelmasi) oli varma tieto. Yle näyttää kakkoskanavallaan (TV2) korkealaatuista amerikkalaista tv-draamaa, sarjaa "Wire". Yle onkin yhtiö, joka on maksanut Wire-sarjasta sen amerikkalaisille tuottajille. Itse asiassa Yle on järjestänyt asiansa niin, etteivät muut tv-yhtiöt Suomessa saa näyttää HBO-ohjelmia.

Menin telkkarin ääreen. Oli tulossa jakso, jota en ole nähnyt.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä