Ajatuksia vallasta ja vastuusta Valta on hajautettava

Kaikki blogit puheenaiheesta Virkamiesvalta

Valtariipuvuus

Vieraannumm näin:Politiikkassa pätee samat säännöt kuin muissakin riippuvuuksissa. Kaivataan voimakasta ja persoonallista johtajaa . Vähitellen hän kerää ympärilleen heikkoja ihmisiä,jotka kokevat olevansa hyviä johtajansa perusteella. Pikku hiljaa nämä kiltit ihmiset vieraannuttavat johtajansa arkitodellisuudesta ja alunperin yhteistä hyvää tavoittelevasta johtajasta tulee täysin vieraantunut ja hän uskoo että kaikki mikä on hänen haaveitaan on sama kuin yhteinen hyvä. Haaveista tulee hänen todellisuutensa.

Mihin on hukkunut Suomessa kansanvalta, demokratia?

2013 alkuvuodesta jouduin yllättäen tutustumaan Kontiolahden kunnan hallintomenettelytapoihin. Mieleeni nousi 1960- ja 1970-luvun vaiheilta tuntemani ns. pienen “miesporukan” otteet yli puoluerajojen, joilla hallittiin kunnan kaikkia päätöksiä. Nyt kuitenkin meno oli hurjempaa. Se on kuin villissä lännessä.

Virkamies haluaa olla kukkulan kuningas

Nykyisen hallituksen tavoitteena on purkaa turhaa sääntelyä, sillä terveellä järjellä ajateltuna monet määräykset ovat täysin tarpeettomia tai sopimattomia.

Sen lisäksi vähän väliä kuulemme tapauksista, joissa yritys tai yksittäinen kansalainen taistelee viranomaisten pilkuntarkkaa määräysten tulkintaa tai jopa suoranaista kiusantekoa vastaan.

Savon Sanomat kertoo ikävän esimerkin:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä