Ajatuksia vallasta ja vastuusta Valta on hajautettava

Kaikki blogit puheenaiheesta Valheellisuus

Helsingin Sanomat tekee Suomesta Neuvostoliiton

Helsingin Sanomien kolumnisti Riku Rantala räkäisi eilen lukijoidensa naamatauluun kirjoituksella ”Nimetön vihapuhe tekee Suomesta Neuvostoliiton – Valhesivuston ylläpitäjäksi paljastui hyvämaineisen lakifirman asianajaja”.

Esimerkki vastamediasta

 


Samaan aikaan kun yhteiskunnassa käydään poikkeuksellisen typerää ja tyhjää vauhkoamista vastamedioista, valtamedioista ja valhemedioista, jäävät oikeat asiat, joista ei puhuta riittävästi, vaille huomiota.


Yksi on ilmaston lämpeneminen:
http://suomenkuvalehti.fi/rajalla/2016/03/14/mista-valtamedia-oikeasti-v...

Oletan, luulen siis tiedän

YLE oli tarkastuttanut asiantuntijoilla kolme laajalle levinnyttä uutista. Kaikista kolmesta oli löytynyt merkittäviä asiavirheitä. Kuten YLE:n artikkelissakin todetaan, ammattitoimittajien kesken on sanonta, että faktat pilaavat usein hyvän uutisen.

Laumaäly on laumatyhmyyttä

Demarien "yrittäjäystävällisyys" poliittista pelleilyä pahimmillaan

Piti oikein hieraista silmiä, kun jostakin aviisista luin, että demarit olivat kiertäneet yrittäjältä toiselle suklaata jakamassa ja kehumassa yrittäjäystävällisyyttään. Uutisen kahteen kertaan luettuani totesin, että poliittisella laskelmoinnilla ja katteettomalla mielikuvan luomisella pitäisi sentään olla jokin tolkku.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä