Ajatuksia vallasta ja vastuusta Valta on hajautettava

Kaikki blogit puheenaiheesta Perussuomalaisuus

Kuka sen Jeesuksen oikein unohti?

 

Otsikko liittyy kirkon julkikuviin. Ajan henki on, että pääasiat työnnetään sivuraiteelle. Politiikassa näyttäisi olevan niin, että perussuomalaisuus on syvätasolla tehnyt suuren palveluksen maallemme. Vaikkei tätä vielä ymmärretäkään.

Miten käy kovan brexitin?

Kuka haluaa kovan brexsitin?

No, melko varmasti ei juuri kukaan, paitsi ehkä kaikkein kiihkokansallismielisimmät britit ja Suomen persut. Siinäpä ne tärkeimmät kovan brexitin kannattajat varmaan olivatkin. 

Niitä jotka eivät brexitiä kannata onkin sitten jo  paljon isompi joukko. Briteistä suurin osa ei kannata mitään brexitiä ja vielä vähemmän mitään kovaa brexittiä.

Laura, Laura, sua kaipaan

Minun on myönnettävä, että Laura Huhtasaaren päätös lopettaa bloginsa Puheenvuorossa, tuntui minusta pahalta.  Ei niin, että fanittaisin häntä, pikemmin päinvastoin.  Laura Huhtasaari on saanut kommenterillaan, heitoillaan ja ainaisella uhriutumisellaan minut kuin monet muutkin raivon partaalle. Toisinaan tunnen syvää myötähäpeää ja välillä, Lauran mokatessa, sitä tajuaa olevansa täynnä vahingoniloa. Lauran ajatusmaailmahan on maagisen banaali.

Perussuomalaisten harhaanjohtava nimi vaihdettava sekaannusten välttämiseksi

Millainen on perussuomalainen? Onko se keskivertoa normaalia suomalaista jotenkin edustava henkilö vai kymmenen prosentin hujakoilla kannatukseltaan olevan puolueen kannattaja? Puolueen nimittäminen perussuomalaiseksi selvästi aiheuttaa turhaa sekaannusta ja vaikeuttaa suomen kielen käyttöä toivottavalla selkeydellä.

Perussuomalaista palvelua?

Nyt on aivan pakko vetää yhtäläisyysmerkit Nordean palveluneuvojan käytöksen ja Perussuomalaisten välille. Kun lapsena Suomeen tullut ja 25 vuotta täällä asunut suomenkielentaitoinen ihminen  menee hakemaan asuntolainaa, hän toimii niinkuin meillä on tapana toimia. Kun nimi on vierasperäinen, kehotetaan palaamaan kotimaahan.  Toki Turkista lähtöisin olevan henkilön ulkonäössäkin voi olla eroa kantasuomalaiseen. Ylen toimittajuuskin oli varmaan rasite.

SINTU eli Sininen tulevaisuus

Uutisten mukaan UV:sta (Uusi vaihtoehto - tai ultravioletti) tulee ilmeisesti SINTU (Sininen tulevaisuus - tai kuorittu maito eli sintu)

https://yle.fi/uutiset/3-9678457    Perussuomalaisista irtautuneen Uuden vaihtoehdon nimeksi Sininen tulevaisuus.

Soinin perinnönjako?

Puhuvat Soinin perinnönjaosta (mm. Maaseudun Tulevaisuudessa). Mutta eihän sitä voi jakaa. Sehän on säätiöity. Puolutukirahoin hankittu omaisuus on vankasti säätiön poikien hallussa ja siihen säätiöön ei ole muilla asiaa. Senhän on Raimo Vistabackakin ilmoittanut.

Ollakko vai eikö olla ... perussuomalainen?

Ollakko vai eikö olla perussuomalainen? Siinäpä pulma Timo Soinille.

Kannattajat, ne jotka on jäljellä, haluavat fixit- äänestystä ja nuoriso, Tynkkysen johdolla, tunkee jalkaansa ovenväliin, pyrkien saamaan valtaa puolueessa, jossa sanotaan Soinin pitävän yksinvaltaa.

Toisaalta hallituksessa oleminen edellyttää hallitusohjelman mukaista toimintaa ja luottamus hallituskumppaneihin olisi säilytettävä.

Pitääkö maahanmuuttajille opettaa suomalaisuutta, vai yleisinhimillisyyttä?

Miksi täällä suomessa pitäisi mamuille opettaa suomalaisuutta, eikö täälläkin pitäisi pärjätä yleisinhimillisyydellä?  

Miksi ääri-ideologisesti motivoitunutta väkivaltaa ymmärretään?

Lentävän lauseen mukaan ääripäät (esimerkiksi ääri-ideologiat) ovat toisiaan lähellä – kuitenkaan ne eivät ole sama asia. Tämän unohtavat etenkin äärioikeiston salamyötäilijät, joita Suomessa riittää.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä