Ajatuksia vallasta ja vastuusta Valta on hajautettava

Kaikki blogit puheenaiheesta Nobelin rauhanpalkinto

Kolme suurta Suomeen – presidentti Sauli Niinistön täyttymys

Jopa presidentin kanslia ilmoittaa Arktisen neuvoston juhlakokouksen yhteyteen suurvaltatapaamista – näin ehkä Venäjän presidentti Vladimir Putin ja US presidentti Donald Trump tapaisivat Suomessa [1 – ehkä Rovaniemellä.

Voitaisiinko Nobelin rauhanpalkinto myöntää Kimille ja Trumpille?

Voitaisiinko Nobelin rauhanpalkinto myöntää Kimille ja Trumpille?

NOBELin rauhanpalkinto, vertailua;

Singaporen äskeisen huippukokouksen Trump/Kim jälkeen on jo käyty mielikuvaharjoituksia, miten molemmat ”sankaripäämiehet” DJT ja KJU pääsevät kohdakkoin pokkaamaan Nobelin rauhanpalkinnon Osloon.

Jari 13.6.2018;  http://www.kaleva.fi/jari/2018-06-13/

*

Vertaisarvostelu

Mihail Gorbatshovin Nobel-puhe 5.6.1991 - erään murroskauden ja uran taitekohta

*

Joskus on hyvä katsoa taakseen ja miettiä.

Tänään on kulunut päivälleen 27 vuotta siitä, kun Neuvostoliiton presidentti, NKP:n pääsihteeri, Mihail Gorbatshov piti hänen Nobel-luentonsa 5. kesäkuuta 1991, Oslon kaupungintalon suuressa salissa, Norjassa. 

Trumpin uskottavuus kuivui Iranin hiekka-aavikoille

Pohjoisen Korean johtaja Kim jong-un antoi kohteliaan perääntymistien US presidentti Donald Trumpille. Kim paheksui USA' n aloittamia sota- ja taisteluharjoituksia [1 juuri suuren ja historiallisen tapaamisen aattona.

Ilmaisten joko täyttä ymmärtämättömyyttä, tai sitten Trump haluaa aloittaa sodan Koreassakin [?]. Saihan edellinen US presidentti Barack Obamakin rauhan Nobelin - sotimalla koko virkauransa ---

 

Sipilän hallituksen väärä ja oikea – ydinaseet ja kaasuputki!

Kansaa kiinnostaa kovasti kaksi konkreettista hallitusasiaa – käytännönläheiset North Stream 2 – kaasuputki (-putket/ putkipari) sekä käytännöllinen/ käytännönläheinen suhtautuminen ydinaseiden kiellon allekirjoituksen kirjoittamattomuuteen! --- Kaasuputkessa Sipilän hallitus on oikeassa, jopa kaukoviisaasti, mutta ydinaseissa väärässä – jopa kohtalokkaasti.

 

1. Nord Stream 2

Ydinaseet pois?

Nobelin rauhanpalkinto myönnettiin työlle, joka tähtää kaikkien ydisaseiden poistamiseen ja kieltämiseen. Mieleen tulee välittömästi se, että ydinaseiden vähentäminen on erinomaisen hyvä tavoite, mutta myös kysymys siitä, onko _kaikkien_ ydinaseiden poistaminen realistinen tavoite, ja onko se turvallinen tavoite. Hahmottelen asiaa parin esimerkin kautta.

Rauhanpalkinto oikeaan osoitteeseen

Norjan Nobel-komitea on ilmoittanut tämän vuoden rauhanpalkinnon myöntämisestä ydinaseiden maailmanlaajuisen kieltämisen puolesta kampanjoivalle ICAN-järjestölle (ks. linkki). Palkinto osuu hyvin ajankohtaiseen osoitteeseen, ja toivottavasti se herättää mahdollisimman monet toimimaan edessämme olevan tuhon välttämiseksi.

Nobelin rauhanpalkinto 2017

Vuoden 2017 Nobelin rauhanpalkinnon saaja

julkistetaan Oslossa ensi perjantaina 6. lokakuuta 2017.

Vuoden 2017 Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi on esitetty 318 ehdokasta.  Näistä 215 on henkilöitä ja 103 järjestöä.  Esitetty määrä on toiseksi suurin kautta aikojen: ennätys on viime vuodelta, jolloin ehdokkaita oli 376.

Nobel-lautakunta sinetöi ehdokastiedot 50 vuodeksi, mutta ehdotuksia tehneiden tahojen salaus ei täysin pidä.  Niinpä jälleen ”tiedetään”, että ehdolla on ainakin:

Älä kerro Martille tästäkään...

PSST! Virallisempien huomionosoitusten lisäksi on kahdeksankymppisiään Suomineidon 100-vuotisjuhlavuonna viettävää rauhannobelistiamme ajateltu alustavasti muistaa myös kuvan kertomalla huomionosoituksella - ja nyt Sinäkin pääset vaikuttamaan lahjahankkeen toteutumiseen!  

Obama, tuo kaunopuheinen hirviö

Uskoin viimeiseen saakka Hillaryn voittavan. Näin ei kutenkaan käynyt ja nyt meidän kaikkien on vain hyväksyttävä totuus. Ainakin seuraavan neljän vuoden ajan Yhdysvaltoja – ja vanhan sanonnan mukaan koko vapaata maailmaa – tulee johtamaan Donald Trump. 

Tunteeni ovat vieläkin hieman sekavat. Päällimmäisenä ovat pelko ja epävarmuus, ja tiedän, etten ole tässä yksin. Pakko on kuitenkin kysyä: mikä meitä oikeasti pelottaa?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä