Ajatuksia vallasta ja vastuusta Valta on hajautettava

Kaikki blogit puheenaiheesta Lain valmistelu

Mitä enemmän kokkeja sitä SOTE

 

Mitä enemmän kokkeja sitä SOTE

 

Yleensä hyvin on paikkansa pitänyt hokema "mitä enemmän kokkeja sitä sotkuisempi soppa". Väittämä vahvistuu SOTE puuhissa lyömättömäksi.

Lakeja ja niiden rakentamista syvällisemmin tuntematta kirjoitan mielipidettäni julkisuuden tietojen varassa.

Irtisanomisuhka vai parempi yhteishenki työpaikoille?

Irtisanomisoikeutta ollaan muuttamassa. Olen nähnyt kommentteja asiaan liittyen. Yksi perustelu on työllisyyden parantaminen, mitä en ymmärrä. Kun yksi ihminen irtisanotaan, toinen otetaan tilalle. Tämä ainakaan ei paranna työllisyyttä, sillä työllisten määrä pysyy vakiona.

 

Toinen perustelu on se, että ei tiedä onko henkilö sopiva työhön ja irtisanominen on hankalaa, jos käy niin, että väärä henkilö on otettu töihin. Koeaikaa on nostettu 6 kuukauteen. Luulisi, että sinä aikana oltaisiin huomattu työntekijän toiminta ja kyvyt.

Eduskunnan valiokuntien toiminnan salaaminen, uhka vai mahdollisuus?

Mielestäni kansalliselle turvallisuudelle on haitallista se, että tukitaan kansanedustajien suut. Tarkoitan tässä enemmin sisäistä turvallisuutta, ulkoisessa turvallisuudessa toimimme suurelta osin EU:n alaisuudessa, eikä sieltä ole ollut ainakaan näkyvissä painetta lisätä tiedustelu- että salailulakeja. Käytännössä tuo ehdotus tuhoaa koko edustuksellisen demokratian. Jos ja kun edes muut kansanedustajat, puhumattakaan äänestäjistä, eivät saa tietää mitä valiokunnissa on puhuttu, niin mitä me teemme eduskunnalla? Valiokunnat ovat paikkoja, missä lait valmistellaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä