Ajatuksia vallasta ja vastuusta Valta on hajautettava

Kaikki blogit puheenaiheesta IPU

Vaalivilppi Suomessa osa: 2

Kuten enimmäisessä osassa tuli aineiston kautta esiin meillä on paha ongelma edessä. Luotettavuus koko vaalijärjestelmään horjuu hyvin pahasti.

Ainoa ratkaisu on et ongelmat avataan ja virheet tunnustetaan ja ne korjataan. Totuus vaan on Edustuksellinen Demokratia on tullut tiensä päähän ja tarvitaan uusi toimivampi ja luotettavampi järjestelmä on tullut  aika siirtyä asteittain Sveitsin mallin mukaiseen Suoraan Demokratiaan.

Tuhopolitiikka sai jatkoaikaa

Presidentinvaalien tulos ei hämmästyttänyt ja kuitenkin hämmästytti. Niinistön uudelleenvalintaa oli pohjustettu koko vuosi mm. median julkaisemien gallup-kyselyjen avulla, jotka välillä mittasivat yli 75 %:n kannatusta, välillä hiukan alle. Lähtökohta ei ollut kovin hedelmällinen, mutta jotain tietysti muidenkin piti yrittää, koska Niinistö on tehnyt politiikkaa, jota enemmistö vastustaa, kuten Naton isäntämaasopimus. Puheistaan huolimatta Niinistöä ei myöskään ole voinut pitää varsinaisena vähäosaisten puolustajana.

Neljäs valtiomahti

Neljäs valtiomahti

Montesquieun vallan kolmijako-opin mukaan ensimmäinen valtiomahti on poliittinen päätösvalta, toinen on hallinnollinen toimeenpanovalta ja kolmas on edellisiä valvova ja tuomiovaltaa käyttävä oikeuslaitos. Tämä jako on länsimaisen yhteiskuntajärjestyksen perusta.

Neljännellä valtiomahdilla tarkoitetaan nykyään lehdistön lisäksi myös muuta mediaa. Nimitys ei ole lainkaan liioitteleva. Median valta on jopa ratkaisevan suuri. Kyse on tietysti siitä, mitä asioita tuodaan ihmisten tietoisuuteen ja mitä ei.

Itsenäisyyspuolueen kaivattu osasto Espooseen

Itsenäisyyspuolue laajenee jälleen yhden paikallisosaston verran kun tänään 27.2.2017 perustettiin Espooseen oma Itsenäisyyspuolueen Espoon osasto.

- Aikaisemmin Espoossa puolueen asioita on hoitanut Itsenäisyyspuolue Uudenmaan piiri ry. Tarkoitus on perustaa asteittain muihinkin kuntiin osastoja ja vähitellen luoda laaja verkosto Uudellemaalle.

Alkaako nyt voimakas kansallisvaltioiden kehitys?

(EU – Eurooppa sai briteiltä siipeensä; syntyi Brexit |1 – irtautumisprosessi Euroopan Unionista – Iso-Britannian osalta. Entä nyt kun useista EU – valtioista kuuluu kansallista heräämistä, halua omaan itselliseen päätöksen tekoon, omaan rahaan ja yhteiseurooppalaiseen ja kokonaisvaltaiseen puolustukseen |2 – sisällyttäen radikaaleimmillaan Venäjä mukaan ottaen |3. Näinkö halutaan purkaa lähinnä yhdysvaltalaiset vastakkainasettelun perustekijät?)

 

Puheeni Helsingissä 6.12. - EU ja maaseutu

Tervehdys teille kaikille, jotka olette tulleet osoittamaan mieltä itsenäisen Suomen puolesta!

 

Olen Akseli Erkkilä Kittilästä. Jos Kittilä ei soita kelloja, niin se on heti käsivarren alapuolella. Puhun murteella, joten yrittäkää saada selvää. Olen täällä sen vuoksi, että voin näyttää, kuinka EU ja Suomen alistettu asema suuressa liittovaltiossa on aivan samalla lailla vahingollista, asuit sitten pohjoisen harvaan asutulla maaseudulla tai tiuhaan asutussa kaupungissa.

 

"Suomi Natossa - ei uhkaa eikä uhittelua!"

Itsenäisyyspuolue IPU:n entinen puheenjohtaja Antti Pesonen kirjoitti eilisessä Puheenvuorossaan "Kohta taas juhlitaan olematonta Suomen itsenäisyyttä". 

Soini huolissaan suhteistaan eliittiin

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mukaan hallituspuolueiden välinen luottamus on hallitusta uhanneen kriisin jälkeen rakennettava uudelleen. 

Soinin mukaan hallitusta uhannut kriisi jättää poliittiseen päätöksentekoon ongelmallisen lommon tai haavan, joka vaatii hoitamista. Voisi näin ulkopuolelta todeta, että kunpa Timo Soini suhtautuisi äänestäjiinsä yhtä vakavasti kuin eliittiin, jonka piireihin hän on nyt hallituksessa päässyt mukaan.

IPU – Itsenäisyyspuolue vai trollipaja?

Viime talvena Pietarissa kuvatussa dokumentissa Yle raotti meille venäläisen trollitouhun eli tietoverkoissa tapahtuvan informaatiosodankäynnin karua todellisuutta. Ei kuitenkaan tarvitse mennä merta edemmäs kalaan, sillä ihan kunnon trollitehdas löytyy Härmästäkin ja vieläpä aivan suomalaisvoimin toteutettuna –

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä