Ajatuksia vallasta ja vastuusta Valta on hajautettava

Kaikki blogit puheenaiheesta Huijaaminen

Onko rehellinen yrittäminen mahdotonta?

Yritys: Hoivapalvelu, joka tarjoaa mm. kotisiivousta ja muita palveluja ikääntyneille ja vammaisille palvelusetelillä.
 
Työntekijöitä: 10 kpl, tekevät kahden tunnin keikkoja asiakkaiden luona.
 
Palvelun hinta: 40 euroa/tunti.
 
 
Laskelma 1 (menikö oikein?):
 
Jokainen työntekijä tekee noin 3 keikkaa/arkipäivä = 3 x 80 e = 240 euroa.
 
10 työntekijää x 240 euroa = 2.400 euroa.
 

Western Unionista kokemuksia


Olen useiden vuosien ajan aina silloin tällöin joutunut tekemisiin Western Unionin kanssa. Sen idea on hyvä: sen kautta voi lähettää rahaa ympäri maailmaa silloinkin kun vastaanottajalla tai lähettäjällä ei ole sellaista pankkitiliä, mitä voisi tehtävään käyttää.


Totuus on toinen:
1. Western Unionin nettisivut näyttävät toimipisteitä miten sattuu. Haku Suomessa tai Virossa voi näyttää jotain Burkina Fason tyyppisiä pisteitä.

Edustuksellinen demokratia vai huijaridemokratia?

Meille kerrotaan, että elämme edustuksellisessa demokratiassa ja varsinkin poliittinen eliittimme viljelee tätä sanontaa edustuksellisesta demokratiasta hyvin usein. Myös monet blogistit ja kommentoijat palstalla muistavat mainita, miten järjestelmämme on edustuksellinen demokratia.

Mielestäni tämä ei pidä paikkaansa ja perustelen miksi me emme mielestäni elä edustuksellisessa demokratiassa.

Otatteko lainaa? Tästä tarjouksestahan te ette kyllä kieltäydy?

Ehdottomasti kiireellisin viranomaispalvelu, joka puuttuu tästäkin maasta on se, johon voi pysyvästi ilmoittaa, ettei ota koskaan lainaa, eikä osta osamaksulla. Tai/ja ettei koskaan osta mitään puhelinmyyjiltä. Tai ettei itse koskaan tilaa mitään puhelimella, tai internetin palveluiden kautta. Ja lisäksi jokaisen tähän maahan jotakin myyvän edellytettäisiin tekevän näiden tietojen tarkistaminen, tai myynti voidaan hylätä perusteettomana, mikäli "asiakas" ei myyntiä vahvista.

Voiko sinua huijata vetoamalla ihmisoikeuksiin?

Kielitoimiston sanakirjan mukaan ihmisoikeudet ovat ihmisarvoon perustuvia eli jokaiselle ihmisyksilölle kuuluvia oikeuksia. Lähtökohtaisesti länsimaissa ihmisoikeudet koetaan yleispätevinä ja yleismaailmallisina eli kiistämättöminä ja vastaansanomattomina oikeuksina, jotka valtioiden on tunnustettava ja turvattava kansalaisilleen (ja myös ulkomaalaisille). Tästä syystä ihmisoikeudet-käsitettä pidetään hyvin korkeassa arvossa länsimaissa ja ne mielletään jaloksi ja yleväksi asiaksi.

Samsung Galaxy S7 -huijaus, laajenettu versio

Facebookissa etusivullani oli kuvassa 1 näkyvä mainos.

Klikkasin sitä lähinnä sen takia, että tekijänoikeuskysymykset kiinnostavat minua. Eteeni aukeni kuvan 2 näköinen sivu, joka näytti varsin uskottavasti IltaSanomien sivulta, mutta huomaa osoitekentässä domain-nimi, joka on srv21.com.

Juttu on melkoisen uskottava. Kustantajani kerran poltti jonkun kirjan koko painoksen, jotta ei joutuisi oikeuteen. Se on yritykselle aika kallista touhua. Klikkasin sitten tilaussivulle, joka näytti kuvan 3 mukaiselta.

Brittiläinen ilmastonmuutosalan tutkimuslaitos syyllistyi petoksiin

Motto: NIhil in verbis - omnia probate: Älä luota pelkkään puheeseen, testaa kaikkea smiley

Brittiläinen ilmastonmuutosalan tutkimuslaitos syyllistyi petoksiin

Brittiläinen ilmastonmuutosalan tutkimuslaitos syyllistyi petoksiin

Motto: NIhil in verbis - omnia probate: Älä luota pelkkään puheeseen, testaa kaikkea smiley

Kyllä hallituksen venkoilut alkaa riittämään

Olen aina pitänyt itseäni kohtuullisen harkitsevaisena ja rauhallisena miehenä, jonka pitkä pinna kestää uskomatontakin rasitusta, mutta kyllä nyt riittää.

 

Itsenäisyyspuolue ja suurmielenosoitus

Itsenäisyyspuolue ja suurmielenosoitus


 

Suomessa on ainakin yksi puolue, joka hyvin selvästi ilmoittaa, että, jos sen ehdokkaat pääsevät eurovaaleissa läpi, he tekevät kaikkensa Suomen irrottamiseksi EU:sta. Se on Itsenäisyyspuolue, vuonna 1994 se perustettiin nimellä Vapaan Suomen Liitto (VSL), ja vuonna 2006 sen nimeksi tuli Itsenäisyyspuolue.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä