Ajatuksia vallasta ja vastuusta Valta on hajautettava

Kaikki blogit puheenaiheesta Euro ja Kreikka

Kreikkaa yritetään pelastetaan, mutta väärin Euromaiden piikkiin

Vain Euromaat olivat talkoissa mukana. Sanottiin että olisi mennyt talous sekaisin, mutta olisihan se mennyt yhtähyvin Ruotsissa.

 

Pankkien ja muiden luottoja myöntäneiden olisi kuulunut kärsiä tappiot. He myönsivät lainoja suurilla koroilla ja saivat ruhtinaalliset voitot, mutta riskit kantoivat Euromaat ja maailman pankki.

 

Tämä ei ole hyvää vapaata kilpailua, voitot itselle ja riskit siirretään veronmaksajille.

 

Tulevaisuutta jo tänään?

Sanotaan että ennustaminen on vaikeaa, etenkin tulevaisuuden. Monessa asiassa tämä pitääkin paikkaansa, tai ei eroa mitenkään arvaamisesta. Joissakin asioissa ja tilanteissa tilanne on kuitenkin osittain toisenlainen, koska tiettyjen kehityskulkujen näkeminen on selkeää, ja näiden perusteella voi loogisesti ajateltuna tehdä perusteltuja oletuksia, tai valistuneita arvauksia. Nyt tuollainen tilanne on mahdollisesti olemassa.

Kun Friedman ja Keynes menivät Kreikassa naimisiin

Mario Draghi oli onnellinen. Hän tiesi, että hänestä oli tulossa suuri sankari. Sen takasi äskettäin käyty keskustelu Angela Merkelin kanssa. Hänestä tuntui, että Merkelkin edusti omaa etunimeään poikkeuksellisen hyvin juuri nyt.

- Me olemme olleet täysin väärässä, Merkel sanoi. -Aivan kaikesta. Eurosta, rahan perusluonteesta, ihmisistä, yrityksistä, valtioista, ja erityisesti Kreikasta ja Saksasta. Ja silti me olemme myös olleet oikeassa.

- Mutta missä? Draghi kysyi.

Jäätävästä kesästä värikkääseen syksyyn

Kulunut kesä on ollut ilmojen suhteen jäätävän kylmä ja tuulinen. Loppukesä toi tullessaan kuitenkin lämpötilan nousun, myös poliittisessa elämässä.

Tulevaisuutta on lähes mahdotonta ennustaa

Ehdotus Kreikan lainaohjelmasta oli trkoituksella tehty niin kovaksi, että Kreikka sanoisi sille ei. Mutta Tsipras ei ollutkaan varautunut vaihtoehtoon kaksi ja siitä syystä muiden EU maiden yllätykseksi, Kreikka hyväksyikin esitetyn lainaohjelman. Suunnilleen näin kuvaa Kreikka tilanteen viimeisiä käänteitä tämän päivän Helsingin Sanomissa ollut ansiokas analyysi Kreikan tilanteesta.

Onko aina aivan pakko unohtaa oman maan veronmaksajat?

Lissabonin sopimus määrittää että olemme unioni, joka perustuu jäsenvaltioihin. Lissabonin sopimus ei sisällä yhteistä verotusta paitsi arvonlisäverodirektiivin ja tullikoodeksin osalta. Näidenkin osalta toimii aina kansallinen viranomainen, joka saa EU:lta tehtävästä kantopalkkiota.

Enää KD yksin vastustamassa Kreikka-lainoituksen jatkamista!

Ei voi kuin ihmetellä MTV-ohjelmassa puoluejohtajat SuomiAreenalla esiintyneiden poliitikkojen näkemyksiä Kreikan tukilainoituksesta vielä heinäkuussa 2015.

Yanis Varoufakiksen amatöörimäiset virheet kriisin hoidossa

http://www.newstatesman.com/world-affairs/2015/07/exclusive-yanis-varouf...

Varoufakis, being very inexperienced in politics, clearly made some critical errors on his part:

1. He's political views were “leftist”. A big no no.

2. He disagreed with Schäubles “comprehensive agreement.” It's no excuse that he was never given it.

Kreikka –neuvottelujen tulospalvelulla vaikeuksia

 

Kreikka –neuvottelujen tulospalvelulla on vaikeuksia pysyä mukana, eikä netissä ole seurantaohjelmaa 

 u-käännökselle.  Suomelle on vuorokauden aikana kertynyt maailmanlaajuista  ”mainetta ”.

- - - - - 

Viikon aikana tapahtunutta:

Kreikan kansanäänestys  05.07.2015  -  E I

Silloin Kreikasta tehtiin maailman suurin koe-eläinlaboratorio

Suomenlinnan saarivaltion alkuaikoja tulisi aina sävyttämään Kreikka ja sen kummallinen kohtalo. Saarivaltion osalta ei vielä ollut tehty edes päätöksiä sen tulevasta talouspolitiikasta, kun Kreikan kohdalla kyseiset päätökset oli tehtävä pikavauhtia. Tilanne oli kauhistuttava, sillä väärien päätösten seurauksia Eurooppa joutuisi katsomaan pahimmillaan vuosikymmeniä. Brysselissä käytiin kuitenkin myös toisenlaisia keskusteluja:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä