Ajatuksia vallasta ja vastuusta Valta on hajautettava

Natsit eivät nauti sanan- tai kokoontumisvapauden suojasta toimiessaan natseina

  • Natsit eivät nauti sanan- tai kokoontumisvapauden suojasta toimiessaan natseina

SVL on natseista koostuva rikollisjärjestö, jonka jäsenet ovat ennenkin pahoinpidelleet satunnaisia ohikulkijoita mielenosoituksissaan, esimerkiksi Vantaan Myyrmäessä ja Jyväskylässä. SVL käyttää sitä tapana luoda järjestöstä kuvaa väkivaltaisena puolisotilaallisena ryhmänä, joka puolestaan houkuttelisi väkivaltaisia nuoria miehiä liittymään toimintaan. Tällä kertaa (10.9.2016) SVL:n harrastaman poliittisen väkivallan seurauksena oli ihmisen kuolema. Yritystä on toki ollut kosolti aikaisemminkin. Torniainen on jo ennestään istunut ehdottoman vankeustuomion maahanmuuttajan selkään puukotuksesta sekä lukuisista pahoinpitelyistä. Hän on ollut myös ilmeisesti perustamassa SVL:ää vuonna 2008 Oulussa.

– "Hän [uhri] oli kävellyt yhden lippumiehen (Vastarintaliikkeen) eteen, sylkäissyt maahan ja sen jälkeen jatkanut matkaansa. Siinä oli ollut jotain sanankäyttöä. Sen jälkeen epäilty oli juossut häntä kohti ja potkaissut voimakkaasti häntä rintaan, jolloin uhri on kaatunut maahan ja lyönyt päänsä", tutkinnanjohtaja Kruskopf kertoo Ylen haastattelussa.Hoitiko poliisi tehtävänsä mallikkaasti? STT:n tietojen mukaan toissa lauantaisen Helsingin Asema-aukion tapahtuman ilmoituksen teki sama mies, jota poliisi epäilee törkeästä kuolemantuottamuksesta. Kun kaveri on paperilla pesunkestävä natsi ja SVL:n johtohahmo, jolla on lukuisia väkivaltarikoksia kontollaan, niin luulisi kyllä, että poliisikin paikalle tulisi. Poliisin tehtävänä kun on turvata mielenosoittajien lisäksi myös sivulliset ihmiset. Kun tähän lisätään se fakta, että SVL on jo hyökännyt useita kertoja sivullisten kimppuun mielenosoituksissaan, niin miksi ihmeessä poliisi ei ollut edes paikalla?

Miksi sitten sanan- tai kokoontumisvapaudet eivät koske natseja? Koska:

"Suomea velvoittavat kansainväliset ihmisoikeussopimukset suhtautuvat kaikkea muuta kuin neutraalisti toimintaan, jossa on kyse poliittisesta väkivallasta, vihapuheesta ja rasismista. Tällainen toiminta ei oikeudellisesti edusta vain ”erilaisia näkökulmia”, joita sen vuoksi pitäisi kunnioittaa tai sietää sananvapauden nimissä siinä kuin muitakin mielipiteitä." -- Juha Lavapuro & Tuomas Ojanen

Ja koska joku ei kuitenkaan tyydy tähän selitykseen, lainaan samaisten professoreiden kirjoituksesta vielä yksiselitteisemmän kohdan:

Vastarintaliikkeen toiminnassa ei ensinnäkään vaikuta olevan julkisuudessa olleiden tietojen valossa sen paremmin yhdistymis- ja kokoontumisvapauden kuin sananvapaudenkaan taikka minkään muunkaan perus- tai ihmisoikeuden suojaaman vapauden käyttämisestä. Kysymys on pikemminkin näiden perus- ja ihmisoikeuksien väärinkäytöstä, joka yksiselitteisesti kielletään muun muassa Euroopan ihmisoikeussopimuksen 17 artiklassa sekä EU:n perusoikeuskirjan 54 artiklassa. Euroopan ihmisoikeussopimuksen 17 artiklan mukaan yleissopimuksen ei ”saa tulkita suovan millekään valtiolle, ryhmälle tai henkilölle oikeutta ryhtyä sellaiseen toimintaan tai tehdä sellaista tekoa, jonka tarkoituksena on tehdä tyhjäksi jokin tässä yleissopimuksessa tunnustettu oikeus tai vapaus tai rajoittaa niitä enemmän kuin tässä yleissopimuksessa on sallittu.” Euroopan unionin perusoikeuskirjan 54 artiklan muotoilu on käytännössä samanlainen.

Loppujen lopuksi tämä kiteytyy yhteen ajatukseen; suvaitsemattomuutta ei pidä suvaita.

Mitä sitten asialle ja eritoten SVL:lle pitäisi tehdä? Koska kyseessä on selvä rikollisjärjestö, sen jäsenet tulee tuomita osallisuudestaan SVL:n agendan toteuttamisesta ja heittää vankilaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Aika pitkälti samaa mieltä ollaan. Toivottavasti lainsäädäntö ja -tulkinnat aatteellisten väkivaltaryhmien kuten fasistien ja anarkistien ja islamistien suhteen saadaan pian kohdalleen, mutta siihen asti pragmaattinen väliaikainen neuvo kaikille täysipäisille niin kauan kuin noita hullujen toistensaprovosointimellakoita ei saada kielletyiksi lain keinoin: - Älkää hemmetissä menkö edes seuraamaan mielenosoituksia, joiden sanomasta uskotte saavanne itkupotkuraivarin tms. terveen järjen keskenmenokohtauksen! Keskisormen ehkä saa, muttei sitä kannata työntää pedon häkkiin. Olette ihan yhtä hulluja siinä itsesuojeluvaiston heikentymän rohkaisemassa riidanhaastoprovosoinnissanne kuin ne teitä 'vähemmän oikeudenmukaisesti urheat' vihankohteennekin, ja toisinpäin.

On hyvä tietää ja muistaa, että potku rintaan tappaa tai vammauttaa aina ja sattuu Suomineidon sydämeen: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/223063-p...

Käyttäjän plommer kuva
Raoul Plommer

Tämä kuulostaa siltä, kuin pitäisi pistää pää pensaaseen, ja toivoa parasta.

Kutakuinkin näin: https://demokraatti.fi/ville-ranta-tolkun-ihmisen-...

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

"Poliisin tehtävänä kun on turvata mielenosoittajien lisäksi myös sivulliset ihmiset. Kun tähän lisätään se fakta, että SVL on jo hyökännyt useita kertoja sivullisten kimppuun mielenosoituksissaan, niin miksi ihmeessä poliisi ei ollut edes paikalla?"

Jos lukisit poliisin tiedotteita, niin tietäisit, että SVL ei ilmoittanut järjestön nimeä hakiessaan lupaa mielenosoitukselleen tai lehtisten jakamiselle. Poliisi ei voinut arvoida kohteen vaarallisuutta ja siitä syystä ei varautunut ennakolta tilanteeseen.

Itse mielenosoitus olisi todennäköisesti sujunut rauhallisesti ilman provosointia, joka kohti väkivaltaan ja kuolemaan.

Elän mielummin Suomessa, jossa kaikki mielipiteet on sallittuja, jos niissä ei selvästi pyritä muiden vahingoittamiseen tai yllytetä rikokseen, kuin Suomessa, jossa aletaan aattellisin syin kieltämään ajatuksia. Se tie mahdollistaa loputtoman rasisteerauksen, jossa ei ole mitään järkeä.

Pitääkö rikoksiin syyllistyneiltä ja tuomionsa kärsineiltä kieltää kaikki järjestäytynyt toiminta, vai poliittinen toiminta, vai kaikki aatteellinen toiminta, vai kaikki natsismiksi tai vääriksi ajatuksiksi katsottu toiminta?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos lukisit tiedotteita tietäisit sinä että lupaa oli haettu tunnetun natsirikollisen ja jaljapallohuligaanin nimellä!!! Eli luvallisena oli murhamies paikalla. Oli saanut luvan mennä julkiselle paikalle tappamaan suvakin päivänvalossa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Itse mielenosoitus olisi todennäköisesti sujunut rauhallisesti ilman provosointia, joka kohti väkivaltaan ja kuolemaan."

So what? Eikös mielenosoitus sinänsä ole jo provosointia? Jos sen tuloksena sukeutuu kannanilmaisuja läsnäolijoilta, niin se on puolestaan reaktiota tuohon provosointiin. On mahdotonta ryhtyä sellaista kieltämään tai edes tuomitsemaan. Mitä haluat siis viestittää tuolla lauseellasi? Se on aika pitkälle sukua näkemykselle, jonka mukaan raiskatuksi tullut on itse syyllinen, kun oli provosoinut vaikkapa pukeutumisellaan.

Reijo Jokela

"SVL on natseista koostuva rikollisjärjestö, jonka jäsenet ovat ennenkin pahoinpidelleet satunnaisia ohikulkijoita mielenosoituksissaan",
Eivät ole. Vaikka nuo ovatkin natseja, niin pysytään nyt totuudessa kuitenkin. Jyväskylässä pahoinpidelty oli noiden vanha kahnauskaveri, joka oli aikaisemminkin ollut kahnauksissa näiden kanssa.
Myyrmäessä ulkomaalaistaustainen jäi soittamaan poskeaan näiden kanssa.
Eli jos puhutaan satunnaisesta ohikulkijan pahoinpitelystä, niin pahoinpitelyä ei voi edeltää mitään tällaista toimintaa, eli ei voi olla vanhastaan tuttuja, eikä mitään provokaatiota voi tapahtua.
Satunnainen ohikulkija valikoituu uhriksi sattumalta ja näin näissä tapauksissa asia ei ole ollut. Siitäkin huolimatta, että pahoinpitelijät ovat olleet "natseja".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllä myös satunnainen väkivalta kuuluu svl-ohjelmaan. Siis satunnaisten ohikulkijoiden mukiloiminen.
Ja kun hyökkäävät jotain viholliseksi nimeämäänsä kohtaan tekevät sen 100% välttämättä muiden paikallaolijoiden turvallisuudesta.
Kuinka kukaan täällä usarissa kehtaa päivästä toiseen puolustella natseja?

Toimituksen poiminnat