Ajatuksia vallasta ja vastuusta Valta on hajautettava

Kansallisomaisuutemme myydään vihan turvin

  • Ei vaahdota ennakkoluuloistamme - pysäytetään mielummin välttämättömien yhteiskunnan palvelujen ja infrastruktuurin huutokauppa
    Ei vaahdota ennakkoluuloistamme - pysäytetään mielummin välttämättömien yhteiskunnan palvelujen ja infrastruktuurin huutokauppa

Sinun ei tarvitse olla rakettikirurgi ymmärtääksesi, että Suomen hallitus yksityistää voittoa tuottavaa kansallisomaisuuttamme, jota sitten vuokrataan jatkossa meille huomattavasti korkeammin hinnoin. Se on järkyttävän lyhytnäköistä toimintaa, josta en näkisi muita mahdollisia hyödyllisiä seurauksia, kuin omaisuuden myynnistä päättävien ihmisten henkilökohtaisen omaisuuden tai vallan kartuttamisen, salaa tietysti. Muistutetaanpa lisäksi siitä, että Suomessa on Euroopan tehokkain julkinen sektori, (Maailmanpankki, 2013) joten taannoin tokaistu kommentti, ettei valtion kannata porvarille myydä, pitää täällä erityisen hyvin paikkansa.

Näitä seuraavia uutisia ei voi enää kuitata harkitsemattomina yksittäistapauksina, vaan äänestäjien täytyy alkaa hyväksymään se tosiasia, että nykyiset päättäjämme voivat ehkä halutakin parastamme, mutteivat ainakaan enempää kuin omaansa. Tässä muutama näyte:

Suomen tv-verkosta tuli ulkomaisten sijoittajien rahasampo (Lähetysverkon yksityistäminen HS 17.8.2014)

Katainen ja kumppanit vakuuttivat yhdestä suusta, ettei Fortum-kauppa nosta hintoja (Sähkönsiirtoverkon yksityistäminen, IL 1.2.2016)

Suomesta vallattu valtavia alueita (Kaivoslaki, MTV 10.09.2013)

Yksityinen voitontavoittelu uhkaa potilasturvallisuutta (Terveydenhuollon yksityistäminen, Kansan Uutiset, 17.1.2011)

”Maksun periminen retkeilystä ei ehkä olekaan perusteeton uhkakuva” (Jokamiehenoikeudet, Demokraatti 2.2.2016)

Miten tällaiset käsittämättömän typerät kaupat sitten syntyvät? Suurin syy näiden myyntien pysyminen visusti kulisseissa ja kansalaisten ulottumattomissa on nähdäkseni joka tuutista toitotettu viha ulkomaalaisia kohtaan, ja se onkin vallannut kohta aivan kaikki yhteiskunnallisen keskustelun osa-alueet.  Tänään presidenttimmekin otti taas kantaa tähän ilmeisesti hänen mielestään valtakuntamme polttavimpaan ja tärkeimpään asiaan.

Todellinen huoli siis ohjataan suhteellisesti lähes merkityksettömiin, mutta ihmisiä kovasti kuohuttaviin uutisiin turvapaikkahakijoiden tekemiin rikoksiin, joiden keksimisestä jopa poliisi on jäänyt kiinni. Kun iPhonen omistavia turvapaikanhakijoita taivastellaan homma-forumilla ja MV-lehdessä, ja varsinkin perussuomalaisten kansanedustajat käyttävät näkyvyyttään pitkälti vihan lietsomiseen turvapaikanhakijoita kohtaan, viedään meiltä kaikessa hiljaisuudessa samaan aikaan kansamme verovaroin rakentama, välttämätön infrastruktuuri.

Olisikin siis korkea aika pysäyttää kansallisomaisuutemme myynti välittömästi ja päästä eroon meitä häikäilemättömästi huijaavista päättäjistä. Esimerkiksi valtiovarainministerimme yritti valehdellen saada uuden hallintarekisterilain läpi osakeomistuksien helpommaksi piilottamiseksi. Se olisi tarkoittanut entistä suurempaa määrää verotulojen karkaamista verottajan ulottumattomiin. Suuruusluokka vuositasolla mitataan varovaisesti arvioituna miljardeissa. Tällaisesta valehtelusta hän ei potkuja saanut, mutta Ike rasvaisista tekstiviesteistään kyllä. Suurimpana syynä ilmeisesti pidettiin hänen harkitsemattomuuttaan. Kieltämättä Alexander Stubb toimiikin tietoisen harkitusti ja harhaanjohtavasti. Näin luotettava häiskä on siis vastuussa valtiomme omaisuudesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Reijo Jokela

"Todellinen huoli siis ohjataan suhteellisesti lähes merkityksettömiin, mutta ihmisiä kovasti kuohuttaviin uutisiin turvapaikkahakijoiden tekemiin rikoksiin, joiden keksimisestä jopa poliisi on jäänyt kiinni".
Olisikohan tuohon laittaa jotakin muutakin lähdettä, kuin yhden Voima-lehden toimittajan mielipide.
Sinällään kyllä olen pitkälle samaa mieltä tuosta kansallisomaisuuden hävittämisestä. Tosin sillä pienellä lisähuomautuksella, että tuo kansallisomaisuuden myynti on tapahtunut jo ennen vihapuhe-termin keksimistä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Niinistö puhui seipäästä, kun olisi pitänyt puhua aidasta.

Reijo Jokela

Ei jotenkin aukea tuo kommentti. Mitä tarkoitat?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jokela, sitä, että Suomen tulevaisuutta ei tuhoa suinkaan turvapaikanhakijat vaan se, jollemme kykene uudistamaan vientiteollisuuttamme, jolla tämä hyvinvointimme viime kädessä rahoitetaan. Niinistö sanoi puhessaan sen mitä kansan enemmistö halusi hänen sanovan, mutta mitään uusia avauksia hän ei esiin tuonnut.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #6

Mutta onko se mahdotonta ajatella, että nuo asiat hoidettaisiin samanaikaisesti kuntoon? Itselleni ei oikein aukea tuo tyyli, että jostakin ongelmasta ei voisi puhua ilman, että muistaa mainita jonkun muun ongelman. Tarkoittaako se, että jos puhuu esim. kulutuskysynnän laskun aiheuttamista ongelmista tosiaankin sitä, että silloin ei pidä vientisektorin ongelmia minään? Käsittääkseni presidentti ei puheessaan sanonut, että turvapaikanhakijat tuhoaisivat Suomen tulevaisuuden. Eikä hän myöskään käsitellyt vintisektorin ongelmia koko puheessaan. Jäi muuten monta muutakin seikkaa, jotka vaikuttavat Suomen tulevaisuuteen mainitsematta.

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Mä on myös puhunut median roolista, joka ei keskity ongelmien juuriin kuten lainsäädäntöön ja päätjävaltaan. Kun Yle myös sidottiin Digita Oy:öön niin eettiset säänöt menivät samalla. Jos yhtäkkiä suunta muuttuisi Ylen ja hallituksen johdosta niin yle uutisoisi pelkästään maahanmuuttovastaista toimintaa. Medialla on valta vaikuttaa. Pitää aina ketsellessa tai kunellessaan median haastattelemia asiantuntijoita miettiä lähdekriittisesti , että miksi juuri tiettyä henkilöä haastatellaan. En tiedä onko suomen kuvalehti ainoa iso medialehti joka noudattaa yhä tutkivan journalismin pääperiaatteita.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ja tänään ollaan myymässä VR huomenna matkustajille nousevin siirtohinnoin, lippuhinnoin siis.
Ja rataverkon hoito jää minulle, veronmaksajalle lipputulojen mennessä muille maille.

Reijo Jokela

Tässä olisi yksi asia, johon voidaan vielä vaikuttaa. Tulisi keskustella siitä onko rataverkosto ja raideliikenne sellaisia asioita, että ne pitää antaa rahastuksen välineiksi. Kun juuri mikään noista kansallisomaisuuksien myynneistä ei ole onnistunut, niin eikö olisi aika pysähtyä miettimään, mitkä toiminnot ovat sellaisia, että ne kannattaa pitää yhteiskunnan käsissä?
Terveys, liikenne, sähkö, vesi, jne. Kun vielä katsoo miten tähän asti on toimittu, niin tässä yksityistämiskiimassa on poikkeuksetta törmätty tähän "rusinoita pullasta" ilmiöön. Eli todellista yksityistämistä ei ole kuitenkaan tapahtunut. Esimerkkinä tällaisesta toiminnasta on yksityiset leikkaukset. Itse leikkauksella rahastetaan yksityisesti, mutta epäonnistumiset hoidetaan julkisella puolella. Talvivaarassa olisi mahdolliset miljoonavoitot menneet sijoittajille, mutta kun homma kusi niin riski jäi veronmaksajille. Esimerkkejä riittänee vaikka kuinka paljon.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Suomen talous on jo kasvu-uralla, mutta kokoomus ja EK eivät halua ihmisten tajuavan sitä. Mikä parempi keppihevonen kuin "kriisi" maahanmuuttajista?

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Kaippa jossai vaiheessa keksitää myydä hengityilma, loput sosiaalisestapääomasta ja ihmisoikeudet yksityisille sijoittajille muutaman pienen työpaikan toivossa.

Toimituksen poiminnat