Ajatuksia vallasta ja vastuusta Valta on hajautettava

Persu lietsoo vihaa ja ennakkoluuloja

  • Koska edellinen kuva poistettiin US:n toimesta, niin tässä kesympi.
    Koska edellinen kuva poistettiin US:n toimesta, niin tässä kesympi.

Persujen kansanedustaja Jari Ronkainen kaivelee hatustaan "tietoja":
"- Joidenkin tietolähteiden pohjalta näin on, mutta faktatietoa ei ole olemassa. En tästä äkkiä muista mitä niissä oli, mutta kaikennäköistä mitä maahanmuuttajat saavat ja mitä kantaväestö ei saa."

Todellisuus:
"- Ei ole olemassa mitään erityistä maahanmuuttajien sosiaaliturvaa. Tällaiselle väitteelle ei ole mitään faktaperustetta. On vain sosiaaliturvaetuuksia, joita kaikki voivat hakea."

Näkisin että kansanedustaja
1) näkee selvästi hyötyvänsä käsityksistä, jotka ruokkivat rasismiin helposti taipuvaisen kantaväestön ennakkoluuloja ja saavat ihmiset äänestämään persuja
2) ymmärtää ettei näitä vääriä tietoja kannata ampua alas, koska ne saavat ihmiset raivoihinsa "hyysäyksen" ja "diskorahojen" takia
3) elää tietoisesti väärän tiedon turvin ja voi siten "hyvällä omatunnolla" jatkaa vihan ja valheiden levittämistä.

Toivon kuitenkin että olen arvioinut persun selkärangan kierommaksi kuin se onkaan, ja hän aikoo julkisesti korjata väärinkäsityksensä, ja siten yhdistää Suomessa asuvia ihmisiä heidän vastakkainasettelemisensa sijaan, vaan enpä jää pidättelemään hengitystäni.

Tällaisella suoraselkäisyydellä kun tuskin saisi niitä ulkomaalaisia ihmisiä pelkäävien ääniä, ja heitä on valitettavan paljon, juuri tällaisten paskapuheiden takia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (60 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tottakai laki on sama ja samalla tavalla anotaan etuuksia mm. Kelalta. Mutta mutta, tunnetko tänne muuttaneita venäläisiä tai inkeriläisiä? Tuskin löytyy virkamieskunnasta sellaista suoraselkäisyyttä että pystyisi kohtelemaan heitä yhtä huonosti kuten meitä alkuasukkaita. Näilläkin palstoilla heitä esiintyy.
He ovat varmoja että kaikki edut kuuluvat heille. Koko neuvostovallan ajan he auttoivat Suomea saavuttamaan tämän meidän elintason. Me kuvittelemme että se olisi meidän itsemme ansiota.
Tästä muistutuksena päämajasta lähetetään silloin tällöin lapsi- ja mummoasiamiehiä muistuttamaan että rajan takana on liitteitä anomuksien tueksi!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sosiaaliviranomaisten myöntämät tuet ovat piiloitettu seitsemän sinetin taakse intimitettisuojan vuoksi, niitä pääsee tarkastelemaan tilintarkastaja tarkastuslautakunnan määräyksellä
Tämä tiedoksi,ettei täällä piratismi ainakaan onnistu.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Aivan, siksi on kummallista miksi pitää piilotella kun pelkät luvut voisi luetella ihan julkisena eikä vaan salailla.

Käyttäjän plommer kuva
Raoul Plommer

Niin, se ei tietenkään ole kenenkään muun asia, mitä tukia esimerkiksi sinä saisit - ne kun voivat olla muun muassa terveydentilaasi liittyviä, harkinnanvaraisia tukia.

Se, että näitä tietoja ei päivänselvistä syistä levitellä kaikelle maailmalle, ei todellakaan tarkoita sitä, että maahanmuuttajat saisivat tukia yhtään sen enempää.

Arvasin että tänne tulee ihmisiä vastaamaan mutu-tiedoillaan, mutu-tietoa kritisoivaan blogaukseen. Se naurattaisi, jos ihmiset eivät tästä valheellisen tiedon levittämisestä kärsisi.

En voi sanoa kuin että tarkastakaa levittämänne tietojen lähteet, tai ette osoittaudu yhtään paremmiksi ihmisiksi kuin ilkeämieliset juorukellot. Se ei tietääkseni ole mikään suomalainen peruspiirre, vaikka toi Persujen leuhotus välillä siltä pahasti näyttääkin.

Martti Kovala Vastaus kommenttiin #4

Muistatko "Lieksan kuittijupakan" muutaman vuoden takaa. Somalipoika oli heittänyt kasan kuittejaan roskikseen. Joku oli kaivanut ne sieltä esille, ja niistä ilmenneet summat saivat suomalaisten köyhien silmät pyörimään.
Viranomaiset nostivat älämölöön salassapidettävän tiedon levittämisestä.
Toisinsanoen, en luota kiltien tanttojen vakuutuksiin pätkääkään.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Henkilö joka joutuu turvatumaan oman kuntansa sos.toimiston palveluksiin joutuu kokemaan miltä tuntuu kun ihminen "riisutaan alasti" noin kuvannollisesti, tiliotteitaan myöden. Jos missään, niin juuri sos.etuisuuksista kiertää tarinoita joissa ei ole totuuden häivääkään. Suomalaisilla on korkealla kynnys yleensäkin hakea mitään apua ongelmiinsa ja se koskee myös sos.tointa ja tämä ilmiö on tarttunut myös Suomessa asuviin maahanmuuttajataustaisiin.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Tuosta tartunnasta olen eri mieltä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Arto, väitätkö intimiteettisuojaakin tarinaksi ?

Käyttäjän plommer kuva
Raoul Plommer

Et ilmeisesti ymmärrä, mikä on intimiteettisuoja, tai mikä sen tarkoitus on.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #10

Voisitko sinä nyt selventää sen tarkoituksen minulle ja muille ymmärtömille ei piraateille, sillä he vaativat tekijänoikeussuojankin poistamista.

Käyttäjän plommer kuva
Raoul Plommer Vastaus kommenttiin #11

https://fi.wikipedia.org/wiki/Yksityisel%C3%A4m%C3....

Tekijänoikeussuojasta sen verran, että Piraatit ovat vaatimassa sen alentamista 10 vuoteen julkaisuhetkestä, eikä 70 vuoteen taiteilijan kuolemasta, mikä sen nykytila on. Minusta 20v julkaisuhetkestä olisi ihan hyvä kompromissi.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Tietoa sostuista kohdistettuna eri ihmisryhmille ei haluta julkisesti julkaista koskapa siitä saattaa joku ulkomaalainen loukkaantua, sillä ei ole mitään väliä miten suomen "alkuasukkaita" kohdellaan eikä vallankaan heidän loukkaantumisellaan.
Sama periaate esiintyy kaikilla elämänaloilla joissa joudutaan yhteyksiin pakolaisasioiden tai elintasopakolaisuuden kanssa, ei haluta todellisia vaikutuksia julkaista koska joku saattaa siitä loukkaantua ja nolostua. Ja se on kauheeta kun ulkomaalainen loukkaantuu kohtelustaan Suomessa ja kertoo siitä sitten sukulaisilleen, siihen vaaraan ei Suomen viranomaiset halua asettua, parempi siis olla avokätinen ja kyykyttää rahapulan kohdatessa alkuasukkaita kun niiden huuto ei kuulu mihinkään.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Luulen, että koko homman ydin on harkinnanvarainen toimeentulotuki.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Toimeentulotukea on kahdenlaista, on täydentävää ja harkinnanvaraista ja tässä on nimeenomaan kysymys harkinnanvaraiseta, josta "Tantta" yksin päättää intimiteettisuojan antamissa puitteissa, vain tilintarkastaja voi tarkastuslautakunnan päätöksellä saada toimeentulotukipäätöksen nähtäväkseen ja raportoida yleisluontoisesti tarkastuslautakunnalle, näin meneteltiin Selänne kuntayhtymässä. Raportissa ei havaittu muuta huomautettavaa kuin harkinnanvaraista toimeentulotukea oli myönnetty enemmän kuin täydentävää, ehkä täydentävän myöntäminen olisi vaatinut tarkemmat perustelut, kun taas harkinnanvaraista ei tarvitse perustella mitenkään.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Intimiteetti suoja...
Tilaston voi laatia helposti ettei se riko kenenkään henkilön intimisuojaa.

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa on keskimääräinen eläke 1549€kk Niin paljonkohan sitten minun eläkkeeni on??

Yksinkertaisesti voisi vain julkaista tilastot kuinka paljon Suomessa maksetaan sosiaalisia tukia perus/harkinnanvaraisia.
Kantaväestölle, maahanmuuttajille, eläkeläisille, ym...

Miten nämä jakautuu eri ryhmien välillä ja mikä on keskiarvo maksettujen tukien osalta henkilöä kohden.

Loppuis ainainen pulina kuka saa ja kuka ei.. Vai onkohan niin ettei uskalleta julkistaa sitä tietoa ???

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Onhan niitä tilastoja tehty ja julkaistu. Helsingissä käytiin läpi kaikki toimeentulotukipäätökset ja siitä kävi ilmi että maahanmuuttajat saavat hiukan vähemmän tukea (per henkilö) mutta toisaalta toimeentulotuen saajia oli enemmän heidän keskuudessa. Maahanmuuttajat saavat myös keskimäärin alhaisemmat tuet Kelalta johtuen siitä että osa tuista on ansiosidonnaisia.

https://helda.helsinki.fi/handle/10138/38938

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Miksi tietoja yksilöiden saamien sosiialiettuksien määrästä pitäisi julkaista ollenkaan? Turha niitä on julkaista vain sen takia, että jotkut uteliaat saavat tietää paljonko se naapurin työtön kurdi saa rahaa sossusta. Tukea kuitenkin myönnetään kaikille samoin perustein ja jos maahanmuuttajat saavat jotain tukea, niin samaa tukea on mahdollista hakea kenen tahansa.Joidenkin on näemmä pakko saada tietää kuinka paljon eri etniset ryhmät saavat tukia ja persut sitten tekevät asialla politiikkaa.

Jos asia niin kovasti kiinnostaa, niin kannattaa tarkistaa perusteet tukien myöntämiselle.

Sitä harkinnanavaraista toimeentulotukea ei käsittääkseni kaikissa kunnissa edes myönnetä. Lain mukaan kunnat myös päättävät itse täydentävän toimeentulotuen myöntämisperusteista. Harkinnanvaraista tukea ei laissa edes mainita.

"13 § (3.11.2000/923)
Ehkäisevä toimeentulotuki

Kunta myöntää päättämiensä perusteiden mukaan ehkäisevää toimeentulotukea 1 §:n 2 momentissa mainittujen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Ehkäisevää toimeentulotukea voidaan myöntää muun muassa tuen saajan aktivointia tukeviin toimenpiteisiin, asumisen turvaamiseksi, ylivelkaantumisesta tai taloudellisen tilanteen äkillisestä heikentymisestä aiheutuvien vaikeuksien lieventämiseksi sekä muihin tuen saajan omatoimista suoriutumista edistäviin tarkoituksiin."

"7 c § (29.12.2005/1218)
Täydentävä toimeentulotuki

Täydentävää toimeentulotukea myönnettäessä otetaan huomioon tarpeellisen suuruisina erityismenot, joita ovat:

1) muut kuin 7 b §:ssä tarkoitetut asumisesta aiheutuvat menot; sekä

2) henkilön tai perheen erityisistä tarpeista tai olosuhteista johtuvat, toimeentulon turvaamiseksi tai itsenäisen suoriutumisen edistämiseksi tarpeelliseksi harkitut menot."

Eli jos tukea myönnetään jonkun mielestä väärin perustein, niin kannattaa ottaa yhteyttä kunnan viranomaisiin.

http://www.ilkka.fi/uutiset/kotimaa/asuinpaikasta-...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Karo, nimeä minulle yksikin kunta jossa harkinnanvaraista toimeentulotukea ei myönnetä.
Ainakaan Lieksa se ei ole, kun roskiksistakin löytyy harkinnanvaraisesti myönnettyjä toimeentulotuki kuitteja.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Lieksasta nyt sanotaan kaikenlaista, eikä kaikkea mitä sanotaan kannata uskoa.

Kangasalan kunnassa ei näemmä myönnetä harkinnanvaraista, mitään mainintaa siitä ei ole kunnan sivuilla: http://www.kangasala.fi/sosiaali_ja_terveys/sosiaa...

Itseasiassa Lieksankaan sivuilla ei ole siitä mitään mainintaa, enkä nähnyt mainintaa siitä hakemuksessakaan:http://www.lieksa.fi/toimeentulotuki

Olen myös aika varma, että kirjoitin ettei harkinnanvaraisesta tuesta ole laissa mitään mainintaa. Sen myöntäminen on kunnan päätettävissä ja sitä myöntävät ainakin pääkaupunkiseudun kunnat. oidenka nettisivuilla harkinnanvarainen toimeentulotuki myös erikseen mainitaan:http://www.helsinginseutu.fi/hki/HS/Selkosivut/Selkosivut/Apua+arjessa/Taloudellinen+tuki/Toimeentulotuki

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #38

Kuuluuko Kangasalan kunta johonkin kuntayhtymään soten osalta, jos kuuluu, niin käyppäs kuntayhtymän sivuilla ja tilastoissa.
Eipä näytä kuuluvan kuntayhtymään, tosin on kunnan päätösvallassa mitä tilastoja se julkaisee, oletko lukenut myös tilinpäätöksen soten osalta?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #40

Näkyyhän tuo terveydenhuollon osalta johonkin kuntayhtymään kuuluvan. Kerro sinä minulle kuuluuko se johonkin sellaiseen kuntayhtymään, mikä vaikuttaisi vaikka sosiaalitukien myöntämisperusteisiin. Jos se kuuluu ja jos se vaikuttaa, niin miten?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #42

Etkö vieläkään huomaa että sosiaalitoimi on teillä oma ja omat päättäjät, lue tilinpäätös todella tarkkaan vertailutaulukoineen.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #51

Jospa nyt Aimo vain sanoisit suoraan mitä ajat takaa. Minua ei juuri kiinnosta lukea mitään tilipäätöksiä.

Jos sinusta juuri Kangasalan kunnan täydentävän ja ehkäisevän toimeentuotuen myöntämisessä on ongelmia, niin voit varmaan sanoa sen suoraan.

Sinun mielestäsi "tantat" myöntävät tukia mamuille mielivaltaisesti ja käsket minun tutkia kunnan tilinpäätöksiä sen takia. Tee itse oma tutkimustyösi!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #56

Karo, jos ei kiinnosta lukea tilinpäätöksiä, niin miksi kiinnostaa osallistua keskusteluun tietoahaluamattomana ?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #57

Kerro sinä miten Kangasalan kunnan tilinpäätös liittyy toimeentulotuen myöntämisperusteisiin? Tai siihen millä nimellä täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea voidaan kutsua?

Pitäisikö minun katsoa onko maahanmuuttajille myönnetty määrällisesti enemmän tukia kuin kantaväestölle, jos se siitä nyt selviäisi? Voi hyvin olla että näin on, mutta entä sitten? En suoraan sanottuna ymmärrä miksi tuo tilinpäätös on Aimolle niin tärkeä.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"ulkomaalaisia ihmisiä pelkäävien"

EU:n vapaa liikkuvuus lisää rikollisuutta, se on tosiasia, mitä blogistikaan ei voi kumota.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Sinulla varmaan on jotain näyttöä siitä, että juuri se vapaa liikkuvuus lisää rikollisuutta? Vaikka eihän tämä oikeastaan liity blogin aiheeseen.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

On kyllä. Esim. http://yle.fi/uutiset/poliisi_suurin_osa_asuntomur...

Jos normaalit rajatarkastuskset olisivat käytössä, tuo rikollisuus jäisi varmastikin pois.

Blogin aiheeseen tuo tuntui liittyvän, kun blogisti otti esiin ulkomaalaisten pelkäämisen.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #18

Aiheena oli mielestäni maahanmuuttajien muka suuremmat sosiaalietuudet ja se miten persut härskisti käyttävät näitä virheellisiä käsityksiä politikan teossa.

Joo, olen joskus kuullut mainittavan, että turistit ja vierailijat olisivat vastuussa isosta osasta ulkomaalaisten rikollisuutta. Siitähän tuossa artikkelissa puhutaan. Tosin, jos vapaata liikkuvuutta rajoitettaisiin tästä syystä, niin se vaikuttaisi muuhunkin liikenteeseen.

Sosiaalitukiin, olivat ne kantaväestön tukia tai ei, tuo artikkelisi ei kyllä liity.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #19

Jos ei liity aiheeseen, niin sitten ei kannata puhua kategorisesti ulkomaalaisia pelkäävistä.

Tässä juuri osoitin, että sille pelolle voi olla ihan rationaalisia syitä.

Käyttäjän plommer kuva
Raoul Plommer Vastaus kommenttiin #20

Kirjoitukseni aiheena oli siis maahanmuuttajiin kohdistuvan ennakkoluulon alas ampuminen, koska tällaiset ennakkoluulot ruokkivat juuri niitä turhiakin pelkoja ja vihaa mitä he saavat osakseen meiltä suomalaisilta.

Muistan saaneeni myös Jussi Halla-Ahon kiinni siitä, että hän ei vaivautunut korjaamaan asiavirhettä blogissaan, jonka olin pienen tutkiskelun jälkeen paljastanut ruotsalaisen iltapäivälehden keksimäksi ankaksi. Oiskohan ollu kaavuissa uimista altaassa tai jotain vastaavaa. Sitä ei siis ollut tapahtunut, mutta korjaus ei kiinnostanut eikä edes viestiini vastaaminen. Tämä oli ennen hänen valintaansa kansanedustajaksi 2011.

Peloille voi olla rationaalisiakin syitä, mutta se ei suinkaan tarkoita sitä, että ne loput syyt pitäisi keksiä omasta päästä jotta eri maasta tulevien päälle pääsee sitten muka oikeutetusti sylkemään.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Karo, tulihan meille Eestistäkin kaksi maahan vaikka ei ollut vapaata liikkuvuutta. Lähtivät Loksalta olympialaisten aikaan omalupaisesti lainatulla kumiveneellä Suomeen, nimittäin Alex Lepajoe ja Raivo Roosna.
Poisid on kolinu kudumaalle tagasi.

Juha Kuittinen Vastaus kommenttiin #34
Kari Kinnunen

Tota,,, onhan verotiedotkin julkisia. Joka vuosi julkaitaan oikein kirjanen josta voi katsoa paljonko naapuri tienasi.

En oikein ymmärrä miksi vastaavaa ei voisi olla sosiaalisista tulonsirroista?

Itseasiassa tällainen 'häpeäkalenteri' voisi olla ihan hyvä palauttamaan arvostusta työhön ja omillaan toimeentulemiseen.

Piraateista poppoona sen verran, että ymmärrätteköhän te, että immaterialinen teos on ja sen kuuluu olla tekijänsä omaisuutta. Se, että se on helppo varastaa, ei tee varastamista yhtään sen oikeutetummaksi.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Julkaistiinko sinun naapurisi nimi siinä kirjasessa? Käykö sen kirjasen tiedoista ilmi, että kyse on juuri siitä tietystä naapurista? Vai onko siinä eroteltu verotuloja ammatin perusteella?

Kari Kinnunen

Näkyyhän tuolla olevan nimi ja syntymävuosi sekä maakunta.

Ansio- ja pääomatulot eriteltyinä. Miksipä ei voisi olla tulonsiirrotkin?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #24

Moni saattaa hävetä sitä, että joutuu elämään tulonsiirroilla, mutta työnteossa ei pitäisi olla mitään hävettävää. Paitsi puhelinmyynnissä kenties.

Kari Kinnunen Vastaus kommenttiin #25

No niin pitäisikin hävetä. Nolottaisi minuakin löytää nimeni saama puolelta. Sehän tässä juurikin on idea.

Ennen -90 luvun lamaa fattanluukulle menemistä pidettiin miltei suurimpana mahdollisena häpeänä. Juuri tämä häpeän tunne pitäisi saada takaisin.

Nykyäänhän monet vasemmistolaiset pitävät ihan OK juttuna elää tuilla. Osalla maahanmuuttajia saattaa olla se käsitys, että kaikki suomalaiset ravaa kelassa ja sossussa. Toki ties monettako polvea pummaavilla kantiksilla voi olla sama käsitys.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #27

Tarvitseeko tuota nyt hävetä, kun maan kaikkia työttömiä ei voi mahduttaa avoimiin työpaikkoihin?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Karo, ei tarvitse niin julkista olla, kuin 30-luvulla kotikylässäni. Kylämuseossa olevassa Osuuskaupan vastakirjassa lukee kenelle on piirimiehen määräyksestä annettu ruisjauhoja kunnanlaskuun.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Tarkoitus oli sanoa, että pelkkinä lukuina missä ei ole mitään nimiä. Sillä voidaan katsoa onko asioissa mitään perää?

Pelkkinä lukuina en näe mitään syytä salailla oikeita tilastoja. Haluan salaamisen kulttuurin loppuvan kuten sen Jutan vakuutusjutun ja kassakaapissa sijaitsevan verkkosukkien katoavan.

Asiasta toiseen: Teksti-TV:ssä sain lukea jonkun entisen muusikon vihdoinkin saaneen ison eläkkeen useiden hakemuksien jälkeen ja hänelle maksetaan vielä puolet siitä eläkkeestä lisää eli se tarkoittaisi yli 2000 euron eläkettä kuukaudessa.

Eräs naapureistani on itse eläkkeellä ja hän tuntee sen laulajan, se ei ollut hänelle muuta kuin kiekumista eikä laulamista. Hän tykkää hyviä laulajia ja heikkoja ei tykkää lainkaan.

Tätäkö pitäisi tukea vaikka olisi pitänyt hylätä eläkehakemus heikkojen esityksien takia?

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Koska tietoa ei saa, on väite että saavat ennakkoluulo siinä missä vastaväite että eivät saa myös ennakkoluulo.

On vaan merkillä pantava että toimeentulohakemusten käsittelijöille on eritysohjeet koskien maahanmuuttajat.

8. Ulkomaalainen ja maahanmuuttaja toimeentulotuen hakijana (ks. Opas toimeentulotukilain soveltajille sivut 52—59)

http://www.kotka.fi/instancedata/prime_product_jul...

Kari Kinnunen

Olisipa vekkuli tietää mitä salatuilla sivuilla 52-59 sanotaan. Kerrassaa vekkulia.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Myöntäisit nyt vaan niitä sosiaalitukia myönnettävän kaikille samoin perustein. Lisäksi tuossakin sitaatissasi puhutaan toimeentulotukilaista, mikä on sama kaikille. Maahanmuuttajille ei ole eri lakeja.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Laki on todellakin sama, soveltamisesta päättää "Tantta" harkintavaltansa puitteissa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #36

Edelleenkin, samat etuudet pitäisi kaikkien saada samoin perustein. Jos epäilet vilppiä tai kähmintää, niin tee rikosilmoitus virkavirheestä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #37

Karo, älä nyt aikuinen mies ala höpäjämään, eihän kukaan tervejärkinen lähde tekemään edes tutkintapyyntöä intimiteettisuojan alaisesta asiasta.
Ei poliisi pääse edes tutkimaan asiaa. Intimiteettisuojalain mukaiset oikeuden päätöksetkin ovat tuomiota lukuunottamatta salaisia.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #44

Siis, kyllä kai sen tutkintapyynnön voi sossunvirkailijasta tehdä. Eikö se intimiteettisuoja kosketa niitä saamapuolella olevia?

Eikun hetkinen, virkavirheestä tehdään näemmä kantelu ja se voidaan oikeudessa tuomita virkarikoksena. Ainakin jos Wikipediaan on tässä uskominen. Kuitenkin puhe oli siis esim. sosiaalityöntekijöistä ja näiden toiminnasta, ei tuen saajista.

Käyttäjän plommer kuva
Raoul Plommer Vastaus kommenttiin #44

Lopeta nyt se mussutus intimiteettisuojasta. Se tarkoittaa tässä yhteydessä samaa asiaa kuin yksityisyydensuoja, ja siitä annoin sinulle jo aikaisemmin linkin. Jos et ymmärrä tarvetta yksityisyydensuojaan, niin ei tartte tulla takaisin minun blogiani kommentoimaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #53

Kiitos, pysyn tämänjälkeen poissa, kun piraati on näin herkkä "tekijänoikeuksistaan".

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Ja kun katsoo läpi niitä ohjeita niin siitä käy ilmi että ulkomaalaisen kohdalla pitää selvittää hänen oleskelulupansa (joka vaikuttaa siihen onko hän oikeutettu toimeentulotukeen), tarkistaa onko hän pakolaisten kotoutumistuen piirissä (jolloin kunta voi hakea korvauksia valtiolta) jne. Ei ole minkäänlaista mainintaa että maahanmuuttajille myönnettäisi jotenkin eri perusteilla tt-tukea.

http://espoo05.hosting.documenta.fi/kokous/2015327...

Jorma Lehmonen

Elättejä elävöittämään ostareita. Kummia pakolaisia kun käyvät välillä vierailullakin kotimaassaan ja lähettävät lapsiaankin sinne. Mikä se semmoinen pakolainen on ? olisko se elintasopakolainen. Onhan täällä mukavampi asustella kunnon asunnossa. Asuminen, sähkö, lämpö, koulutus, terveydenhoito, harrastukset jne maksetaan sinunkin verovaroillasi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Pitäähän siellä vierailla ettei tuo hengenvaara pääse unohtumaan.

Käyttäjän PirjoTersalmi kuva
Pirjo Teräsalmi

"Asiasta toiseen: Teksti-TV:ssä sain lukea jonkun entisen muusikon vihdoinkin saaneen ison eläkkeen useiden hakemuksien jälkeen ja hänelle maksetaan vielä puolet siitä eläkkeestä lisää eli se tarkoittaisi yli 2000 euron eläkettä kuukaudessa.

Eräs naapureistani on itse eläkkeellä ja hän tuntee sen laulajan, se ei ollut hänelle muuta kuin kiekumista eikä laulamista. Hän tykkää hyviä laulajia ja heikkoja ei tykkää lainkaan.

Tätäkö pitäisi tukea vaikka olisi pitänyt hylätä eläkehakemus heikkojen esityksien takia?"

Ja naapurisiko on pätevä kertomaan sen, kuinka hyvin laulaja laulaa? Kaikki eivät tykkää kaikista ja jos naapurisi ei tykkää tästä laulajasta, moni muu rakastanee hänen esiintymistään ja laulujaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Pirjo, "sinut on helppo tunnistaa jo profiilikuvasi perusteella"!

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Naapuri kuuntelee todella paljon eri laulajia ja tykkää mutta tästä hän ei pidä, joten luotan hänen sävelkorvaansa.

Sitä paitsi miksi tämän laulajan piti hakea useita kertoja? Se kertonee jotakin.

Käyttäjän plommer kuva
Raoul Plommer

...ja tässä on sitten niitä kitkeriä hedelmiä, mitä tällaiset kansanedustajan levittämät paskapuheet saavat ihmiset tekemään:

http://hautakangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/198787...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tutustuin ystävään, jolta oli kaksi lasta kuollut, kolmas indivalidisoitunut - itse oli vankina. Vaimo ja kaksi lasta Suomessa kun vapautui. Näin hänen elämässään kaiken sen p-skan, mitä ihmiskunta on keksinyt.
Yritin neuvoa häntä eri asioissa - ja tässä ihmisillä olisi tekemistä. Kanssaihmistä pitää auttaa. Paskiaiset ovat eri mieltä.

Henry

Käyttäjän plommer kuva
Raoul Plommer

Aimo Remes blokattu. Hän trollaa eikä osaa keskustella asiallisesti. Pahoittelen, että muut lukijat joutuivat kestämään häntä näinkin kauan.

Toimituksen poiminnat