Ajatuksia vallasta ja vastuusta Valta on hajautettava

Muutama täky konservatiiveille

  • Remix!
    Remix!

Suomen korkein oikeus on päättänyt laajentaa sananvapauden rajoituksia käsittämään myös "niin sanottua vihapuhetta" ja "vihapuheen kaltaista" puhetta 8.6.2012. Päätös on mielestäni epäoikeudenmukainen, enkä aio kunnioittaa sitä. Toteanpahan vain että:

 

Maria oli Josefin teini-ikäinen vaimo joka oli Jeesuksen synnyttäessään noin 13-vuotias. Joosefia kunnioitetaan sekä katolisessa että ortodoksisessa kirkossa pyhimyksenä, eli kristinusko on hebefilian pyhittävä uskonto ja hebefilia on siten Jumalan tahto.

 

Lisäänpä myös, että tiukkapipoisuus ja vähä-älyisyys tuntuisikin olevan konservatiivien yleinen, ellei jopa geneettinen erityispiirre.

 

14.6.2012 klo 17 Eduskuntatalon edessä kajahtaa!

 

Lähteet:

http://en.wikipedia.org/wiki/Virgin_Mary

http://fi.wikipedia.org/wiki/Joosef_%28Marian_puoliso%29

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Käyttäjän KarhuA kuva
Jussi Virtanen

Hyvä kannanotto.

Poistitko edellisen kirjoituksesi, vai poistettiinko se?

Käyttäjän plommer kuva
Raoul Plommer

Vaihdoin otsikkoa ja siten jouduin tekemään uuden blogauksen. Toivottavasti tätä ei poisteta ja jos poistetaan, niin teksti on luettavissa vielä pitkään @ http://hän.fi

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Oikeastaan ei Mika IlLman välittää pätkääkään Somalialaisista tai muslimeista, hän vain käytti heidät verukkeena omaa egoa pönkittämiseen.

Viesti on, valtakunnan syyttäjä ei sovi naurunalaista tai edes arvostella, jatko on kait Pohjois- Korean kaltainen ”Suuri, rakastettu ja kunnioitettu valtakunnansyyttäjä” jos uskaltaa olla itkemättä, olet kansankiihottaja.

HBL: Mika Illman: "On hyvä, että laintulkitsijat ovat saaneet aikaan ennakkopäätöksen. Korkein tuomioistuin on vetänyt rajan sille laajuudelle, kuinka pitkälle vallanpitäjiä kritisoivilla (kansalaisilla) on oikeus provosoida ja yliampua."

Jouni Valkonen

Hyvä pointti. Joskin vähän Wikipeediaa luettuna, luokkittelisin kristityt ja erityisesti katolilaiset (Esim. Soini) mieluummin hebefiileiksi, jossa kiinnostuksen kohde on 11-14 -vuotiaat neitsyet. 12-13 -vuotias ei mielestäni ole vielä ohittanut murrosikää lainkaan, joten efebofilia on ehkä turhan sovinnainen, koska viittaa yli 14-vuotiaisiin, juuri murrosiän ohittaneisiin.

Sitten pitääkö meidän alkaa tuomitsemaan kristittyjä hebefiilisten ajatusten hallussapidosta?!

http://en.wikipedia.org/wiki/Hebephilia

Ps. nämä erikoiset psykologiset termit eivät ole mitenkään yleisesti käytössä. Siksi varmaan on parempi pitää kristittyjä rehellisinä pedofiileina. Pedofiili on kuitenkin korrekti termi kristityistä, koska aina kun kuulet sanan neitsyt, niin viitataan noin 11-14 -vuotiaisiin tyttöihin.

Käyttäjän plommer kuva
Raoul Plommer

Hyvä Jouni!

Tein tätä vähän liiankin myöhään ja näin siinä sitten käy: menee seksuaalisten viehtymyksien ikärajat ihan sekaisin. Efebofiili todellakin viittaa murrosiän jo läpikäyneeseen lapseen, kun taas hebefiili saa kiksinsä juuri näistä esi-murrosikäisistä lapsista. Kiitos korjauksesta!

Vaikka risekeeraan tässä sen, että hebefilian pyhittämisestä saisikin puhua, niin minusta oli myös tärkeää tuoda esille nämä psykologiset jaottelut, koska ihan oikeita pedofiileja on olemassa todella vähän. Silti niillä revitellään jatkuvasti otsikoita, lehtien myymiseksi.

Timo Härtsi

Olen mietiskellyt vastaavanlaista kannanottoa. Ehkäpä meidän kaikkien pitäisi pistää täkyjä oikeuslaitokselle, katsotaan missä ne rajat menee.

Van Freddy

Lainkuuliaisena kansalaisena Jussi Halla-aho on poistanut (niin kun näkyy) kohutekstin, joka käytettiin verukkeena hänen tuomitsemisiin.

(HBL) Det är bra att lagtolkarna nu har fått ett prejudikat. Högsta domstolen har dragit en gräns som anger hur långt den som kritiserar makthavare har rätt att provocera och överdriva, säger Illman.

(HBL) On hyvä, että laintulkitsijat ovat saaneet aikaan ennakkopäätöksen. Korkein tuomioistuin on vetänyt rajan sille laajuudelle, kuinka pitkälle vallanpitäjiä kritisoivilla on oikeus provosoida ja yliampua, sanoi Illman.

http://halla-aho.com/scripta/muutama_taky_illmanin...

http://peteyaller.puheenvuoro.uusisuomi.fi/108663-...

Käyttäjän pikarisen kuva
Mikko Pikarinen

Esitän arveluni, jota en toki käsittele faktana:

Verorahoilla loisiminen ja pikkupoikien raiskaaminen on vatikaanilaisten kansallinen, kenties geneettinen erityispiirre.

j.olavi heikkinen

tottahan toki jokaisesta ns. vanhasta uskonnosta ja etenkin niiden perushahmoista löytyy nykypäivän suomalaisen mittapuun mukaan kyseenalaisia piirteitä.

viime päivien tapahtumien valossa en kuitenkaan suosittele kovinkaan räväkkää linjaa näiden kulttuurihistoriallisesti merkittäviksi muodostuneiden henkilöiden karaktaarisessa uudelleen tulkitsemisessa, "tiedonjulkistamispalkinto" voi näet olla negatiivinen luonteeltaan.

Jyri Terttu

Kannattaa lukea myös päivän Hesari.

Ukko Makkonen

Mitenkäs nyt yhtäkkiä kannattaa lukea päivän Hesari, eikös se ole vihermokuttajamädättäjien äänentorvi:D

Jyri Terttu

Siksipä juuri. Se on sitäpaitsi punavihermokuttajakukkahattutätien lehti. Hieman tarkkuutta!

Petri Haapa

Jos ruvetaan Raamattua kommentoimaan samalla tavalla, miten Halla-aho kommentoi islamia, niin Raamatusta löytyy seksuaalisia perversioita vähintään yhtä lailla lähes joka makuun ja niin että ne ovat ikään kuin pyhiä tekoja, niin kuin esim. Lootin tyttärien harjoittama sukurutsaus yms.

Käyttäjän plommer kuva
Raoul Plommer

Tosiaan, Lootin jumala pelasti ainoana ihmisenä Sodomasta ja Gomorrasta koska tämä oli harrastanut seksiä VAIN lastensa kanssa!

Minusta kyllä tuntuu nyt, että pitäisi tosiaan valita seuraavaksi vähemmän suosittu uskonto tälle rienaamiselle.

Petri Haapa

Jos nyt oikein Halla-ahon tyyliin ruvetaan rienaamaan, niin mitä mieltä olette siitä, että itse Jumala panee paksuksi 12 - 13 vuotiaan Marian.

panutaneli kuusi

Tuskinpa hän ketään 13-vuotiasta panisi paksuksi ellei sitten kyseessäolisi joku todella varhaiskypsä 13-vuotias.On toki luultavaa että Maria ei ollut vielä 18 mutta tarkkaa tietoa ei ole.Uskon joka tapauksessa Marian olleen varhaiskypsä.

Mutta mitä Herra ikinä tekeekin niin joka tapauksessa se on aina oikein.Ei Kaikkivaltias Jumala voi ikinä tehdä mitään väärää koska hänen sanastaan riippuu mikä on oikein jamikä väärin

Petri Haapa

Samanlaisia spekulaatioita kuin Aishastakin, mutta oikeastaan on vielä turhempaa spekuloida jonkun mielikuvitusolennon tekosia tai tekemättä jättämisiä. Todenperäisyydeltään saman arvoisia taruja siis löytyy Koraanista ja Raamatusta. Tätä tässä hain.

panutaneli kuusi

mistä tiedät että kyseessä on mielikuvitusolento

Petri Haapa

Oletko sinä sitten nähnyt hänet? Ei jonkun olemattomuutta tarvitse kenenkään ihmeemmin todistella. Todistustaakka on sellaisella, joka väittää joitain mielikuvituksen tuotetta olevaiseksi.

panutaneli kuusi

Todistustaakka on molemmilla.Vain sillä joka sanoo että ei tiedä ei ole todistustaakka.Sinun periaatteittesi mukaan voimme lopettaa lääkärissäkäynnit emmehän ole nähneet tauteja eikä kenelläkään syöpäpotilaalla ole varmaan ollut syöpää. Jos ei ole lääkärissä käynyt ei ole todistettu kyseisellä henkilöllä olevan tautia joten sitä ei ole.Painovoimaakaan ei varmaan ollut olemassa vielä 1600-lla

Petri Haapa

Ei ole. Minun ei tarvitse todistaa jotain olemassa olevaksi, vaan just toisinpäin. En usko hammaskeijuunkaan, kun kukaan ei ole todistanut sitä olwvan olemassa. Jotkut lapset uskovat, uskotko sinä?

Petri Haapa

Ei ole kysymys mistään näkemisestä tms. Vaan todisteesta, joka yhä useammin nykyään on tutkimustulos, kuten esimerkiksi se, että auringon valon matka auringosta maahan kestää noin kahdeksan minuuttia ja vesi koostuu hapesta ja vedystä, jotka ovat yhdistyneet molekyyliksi

panutaneli kuusi

Tajuatko että näitä todisteita ei ollut olemassa vielä keskiajalla jote samalla perusteella he saattoivat sanoa että näitä ei ole eli keskiajalla ei ollut olemassa painovoimaa tms koska ei ollut todistettu niitä olevan.
Voisit miettiä Sokrateen sanoja viisautta on että tietää että ei tiedä

Petri Haapa

"Tajuatko että näitä todisteita ei ollut olemassa vielä keskiajalla jote samalla perusteella he saattoivat sanoa että näitä ei ole eli keskiajalla ei ollut olemassa painovoimaa tms koska ei ollut todistettu niitä olevan.
Voisit miettiä Sokrateen sanoja viisautta on että tietää että ei tiedä"

Tajuan, mutta tajuan senkin, että emme elä enää keskiaikaa, jolloin mm. mystisiä taudinaiheuttajia ammuttiin kanuunoilla. Kehitys kehittyy, nääs

Petri Haapa

Vähän kauas ollaan eksytty aiheesta, jonka sisältö siis on se ettei olematonta tarvitse todistaa olemattomaksi, mutta sen sijaan tarvitsee todistaa, että joku tai jokin on olemassa. Eli todistustaakka on aina sillä, joka haluaa todistaa jotain.

panutaneli kuusi

"eli todistustaakka on aina sillä joka haluaa todistaa jotain" .Olen samaa mieltä ja sinähän tässä haluat todistaa ettei Jumalaa ole minä en ole yrittänyt todistella mitään.Tajuan kyllä ettemme elä keskiaikaa mutta pointti on se että ne jotka keskiajalla noudattivat tuota linjaa olivat väärässä.Asiasta voi olla kolmea mieltä voi sanoa että tiedän että Jumala on olemassa tai sanoa tiedän että ei ole tai sanoa että en tiedä.Jumalan olemassaolo on uskonasia mutta se mstä varmasti kaikki tiedemiehet ovat yhtä mieltä on että maailmassa on olemassa asioita joiden olemassaoloa ei aiakaan vielä pystytä todistamaan.Nasa ilmoitti juuri äskettäin löytäneensä todisteita uudelaisesta elämästä jota ei olisi vielä pari vuotta sitten ollut olemassa ja sinun periaatteittesi mukaan ei olisi pitänyt tutkia asiaa koska ei ollut vielä pari vuotta sitten toditeita että tälläistä elämää on saatoimme olla vielä pari vuotta sitten varmoja että tätä elämää ei ole olemassa vaikka se nyt tällä hetkellä todistettavasti on olemassa.Jos menet lääkäriin ja yksi lääkäri sanoo että sinulla on syöpä ja toinen että sinulla ei ole kai haluat molemmilta perustelut

Petri Haapa

Juurihan sanoin, että en yritä todistella, ettei jumalaa ole, kun ei sitä tarvitse todistella. Jomalan olemassa olon todistelua tarvitaan.

Käyttäjän satuimmonen kuva
Satu Immonen

Muuten hyvä kirjoitus, Raoul, mutta täkyjä pitää heitellä Illmanille! Ja "suorastaan geneettisen erityispiirteen" pitäisi kohdistua johonkin etniseen, ei ideologiseen vähemmistöön ;)

Käyttäjän plommer kuva
Raoul Plommer

Juu, tiedän kyllä että se toinen kappale ei ole edes hengessä samanlainen, mutta piti saada kaksi täkyä ja minua enimmäkseen kiinnosti testata tätä toista. =P

Käyttäjän satuimmonen kuva
Satu Immonen

Jos on tarvetta jatkossa testailla, niin ainahan noita uskontoja ja etnisiä vähemmistöryhmiä riittää. Voi testata monta kertaa. En tosin suosittele erityispiirteiden testaamiseen suomenruotsalaisia - ovat kuin teflonia, siihen ei mikään tartu, ei edes Illman :)

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Virallisen selityksen eli joulusadun mukaan, Mariaan yhtyjä oli Pyhä Henki.

Toisin sanoen Jumala itse.

Käyttäjän Ruuhijarvi kuva
Tuomas Ruuhijärvi

Itse asiassahan pedofiili siis ei olekaan Joosef, vaan...

Ehkä Joosefilla ja Mariallakin oli ruumiinnesteiden vaihtamista: olivat naimisissakin ja kaikkea.

Jyri Terttu

Jeesus on profeetta myös islaminuskossa. Kannattaa olla siis varovainen. Näissä Illmaan heitetyissä kirjoituksissa.

Petri Haapa

Missä ilmaan heitetyissä kirjoituksissa? Voin koska tahansa sanoa mielipiteenäni, että kaikki uskonnot ovat huuhaata ja uskontoja ovat kristinusko, islam, juutalaisuus, buddhalaisuus, hindulaisuus, shintolaisuus jne. Minusta on aivan sama onko Jeesus joku profeetta vai ei. Jeesus oli vissiin ihan hyvä tyyppi ja niin oli Siddharta Gautamakin puoli vuosituhatta aikaisemmin jne. Uskonnot ovat pilanneet näiden tyyppien hyvät ajatukset ja sanoman. Jostain luin, että Gautamakin kielsi hänen palvontansa eikä sallinut kuolemansa jälkeen patsaita hänestä tehtävän, mutta niin vain on sekin filosofia väännetty uskonnoksi joka näkyy mm. niinä pikku buddhapatsaina yms.

Martti Kovala

Islamin Jeesus ei ole kristinuskon Jeesus.Muhammed syytti kristittyjä "oikean opin" väärentämisestä, ja määräsi heidät alistettavaksi "dhimmeinä".

Käyttäjän Filemon kuva
Matti Kouri

Kreikassa uusnatsit puhuvat ja kirjoittavat jo Johtajasta.

Täällä Suomessa ääliöt puhuvat ja kirjoittavat Mestarista.

Vaarallisia polkuja kuljetaan, kun ihmiset eivät ajattele itse, vaan ulkoistavat sen jollekin suurelle ja palvotulle (joka usein osoittautuukin harhaanJohtajaksi:-/)!

Käyttäjän plommer kuva
Raoul Plommer

Minun ja Jussi Halla-ahon ajatusmaailma on tietääkseni hyvinkin erilainen, mutta ottamatta kantaa hänen viestintäänsä kokonaisuutena, kaikkia viestejä pitäisi voida arvioida yksittäisinä ja jopa kirjoittajasta irrallaan.

Uskon, että Halla-aho on blogissaan pitkään ja hyvin määrätietoisesti kirjoittanut juuri rasistiselle kohderyhmälleen ja viestinyt heille rivien välistä ties mitä mutta kyllä asia SILTI on niin, että "niin sanottu vihapuhe" ja "vihapuheen kaltainen" ovat aivan liian lepsuja määritelmiä sananvapaudelle.

Jos tätä tuomiota ei haasteta, niin on entistä vaikeampaa tietää, missä sananvapauden rajat kulkevat. Kun ei tiedetä, niin pidättäydytään sellaistenkin asioiden sanomisesta jotka kuuluvat sananvapauteen - ihan varmuuden vuoksi. Englanniksi tämä konsepti on nimeltään chilling effect ja sitä tullaan näkemään lähivuosina vielä huomattavan paljon lisää, ikävä kyllä.

panutaneli kuusi

Niin tämä on varsin tulenarka aihe.On kuitenkin syytä huomata että kaikki uskonnot niin kristinusko kuin islam ovat hyvin monimuotoisia eivätkä kaikki kristityt tunnusta tuota perimätietoa.Joka tapauksessa täytyy olla todella naivi jos luulee että Jeesuksen tai Muhamedin ajatukset olisivat täysi sopusoinussa nykylänsimaalaisen arvomaailman kanssa.Minä kuitenkin luotan enemän Jeesukseen kuin nykysuomalaisiin jotka ovat pelkästään ihmisiä ja joiden näkemyksiä seksuaalietiikassa ohjaavat lähes pelkästään omat mieltymykset.On syytä kuitenkin huomata se että kaikki olemme yksilöitä ja nuoret kypsyvät eri tahtia eli vaikka Jumala antaisi jollekin yksittäiselle 14-vuotiaalle luvan mennä naimisiin se ei tarkoita sitä että hän antaisi jokaiselle 14-vuotiaalle tämän luvan.Lisäksi on vielä kehitysvammaisia jotka ovat iältään aikuisia mutta kuitenkin henkisesti 5-vuotiaan tasolla.Tämä asia on kuitenkin erittäin vaikea ja seksuaalietiikka on etiikan vaikein alue.Olen itse järki-ihminen ja tässä asiassa pelataan yleensä tunteilla mikä on myös yksi syy että olen varsin pidättyväinen ottamaan kantaa seksuaalietiikkaan.Kyllä minun on vaikea hyväksyä ajatusta että 13-vuotias menisi naimisiin ja saisi lapsia mutta Jos Jumala Kaikkivaltias maailman luoja itse saattaa 13-vuotiaan raskaaksi mikä minä pieni ihminen olen häntä siitä moittimaan?Varmaa tietoa ei kuitenkaan ole eikä mikään ole iin varmaa kuin epävarmaa.

Käyttäjän juhamakkonen kuva
Juha Makkonen

Haluaisin kyllä olla kärpäsenä katossa kun tuon kuvan viestiä suhteessa toteamuksen aiheeseen yritettäisiin tulkita suomalaisessa oikeusasteessa. Sitä sipulia kuoriessa saattaisi mennä useampikin varttunut solmuun. Lopputuloksena tarkkailijaa itkettäisi, kuten nykyään on tapana. Se on lähes varmaa jos ja kun käsittelyyn pääsee asioita, joita ei oikeastaan ymmärretä. Onhan jo vakuuttavia näyttöjä mm. parodian kieltämisestä (Nikki-case).

Käyttäjän magi42 kuva
Marko Grönroos

Hebefiili (mikä???) ei ole yleisesti tunnettu halventava haukkumasana siten kuin pedofiili, joten tuo provokaatio ei varmaankaan täytä jumalanpilkan tunnusmerkkejä.

Teknisesti ottaen ei välttämättä ole hebefiliaa että vanhempi mies menee naimisiin 13-vuotiaan tytön kanssa, koska hebefilia tarkoittaa nimenomaisesti korostunutta seksuaalista kiinnostusta murrosikäisiin. Sama varmaankin pätee muslimien ja muiden kulttuurien lapsivaimoihin.

Käyttäjän JariHaukka kuva
Jari Haukka

Pari oikaisua.

1) Me ortodoksit kutsumme Joosef Kihlaajaa sanalla "pyhä", ei "pyhimys".

2) Perimätiedon mukaan Joosef oli leski ja Jeesuksen veljet ja sisaret joista Raamatussa puhutaan olivat Joosefin aikaisemmasta avioliitosta. Jumalansynnyttäjä Maria on kristillisen uskon (myös ev. lut.) mukaan ikuinen neitsyt.

Tarkemmin asiasta: http://www.ortodoksi.net/index.php/Joosef_Kihlaaja

Toimituksen poiminnat